Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Bolek , zostajesz tu i tyle. Wystarczy , ze ja , rosa i janek uciekamy czesto na wyspy//. Ja wiem , ze czasami ciezko jest pomagac innym , gdy samemu ma sie powazne problemy.Pewnie sobie myslisz, ze Ty jestes tu dla nas , a my nie za bardzo wspieramy Ciebie, ale to nieprawda.Tak to juz jest z twardzielami, nikt nie podejrzewa, ze moga rowniez oczekiwac pomocy -> co by to nie bylo jestem na priv <3 <3 <3 <3
  • Marcela Podpowiedz lekarzom o kolonoskopii 2014 byłem na chemii tam był gościu z takim samym przypadkiem ja mama tuż po zabiegu pęcherza w drugim tygodni zaczął podjadać sobie bułeczki zona mu przywoziła rosół to lekarz sie śmiał gdzie kura chodzi po zagrodzie po wyjściu do domu zaczął sie napychać dostawał zatwardzenie gdzie jelito grube sie na ciągało i zaczęło zatykać odbyt tak że miał skrócane jelito i tu może być to samo lub zdarza sie że jelito jest przeszyte i nić się nie rozpuściła
  • Witam Was Wszystkich Takie go odzewu się nie spodziewałem jaki zobaczyłem Moi kochani ja was nie opuszczę i nie zlikwiduje konta Dona będę cie pocieszał będzie kawa Ja muszę odpocząć za dużo mi się nagromadziło i z tym wszystkim nie wyrabiam choroba teraz badania a jak sie okazało to ich trochę przybywa po tym PECIE byłem na konsultacyj chirurgiczne onkologi i mi jeszcze dołożyli badani i Tomie przerasta Ja teraz to najchętniej bym gdzie wyjechał na jakąś pustynie z dala od komputera telefonu i od tych problemów Ale nie da się uciec I muszę z tym dalej walczyć Serdeczne dziękuje wszystkim za te potrząśniecie mną Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki <3 <3 <3 <3
  • Bolek nie odchodź od nas bo jesteś dla nas przykładem ,wsparciem i dobrym kolegą który nigdy nie zawodzi tylko wspiera wszystkich ,doradza i pociesza, kto mnie pocieszy dobrym słowem jak nie ty,zawsze czytam twoje wpisy, jesteś na tym forum dobrym duszkiem jak czarownica, Heniek i wielu innych,sam walczysz ale i innym pomagasz w walce,zostań z nami, pozdrawiam cię serdecznie i mam nadzieję że jednak zostaniesz
  • Kochani, dawno mnie tutaj nie było, ale tyle się dzieje. Moja mama dostała zakażenia dróg moczowych (chyba urosepsa - jakoś tak). Już była w domu i tu bum... znowu szpital. Okazało się przy wypisie nie dali jej antybiotyku i to chyba temu (jak dobrze zrozumiałam), jest na innym oddziale. Ale nie o tym chcę pisać, po operacji wycięcia pęcherza moczowego, ma straszne bóle przy odbycie (jest miesiąc po), te bóle pojawiły się może z 1,5tyg temu, czy to jest normalne? Już tracę zmysły, chodzi co chwile 'załatwiać się' i robi małego stolca, co chwile ale mało i nie jest on twardy - tak jakby miała zaparcia.... Ale strasznie ją boli. Czy ktoś miał podobne objawy? Co może pomóc? Na prawdę nie mam siły, a nie leży ani na urologii, ani na gastrologii. USG jamy brzusznej wyszło ok.
  • ""bolek1950 napisał 12 min temu Ciężko mi to pisać ale postanowiłem zejść z forum ża dużo mam swoich problemów do tego ma dużo osób z po za forum tak że nie wyrabia z tym wszystkim. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka będę zaglądał <3 <3 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------===================================================================== Hej Bolku zasmuciłeś mnie i na pewno zasmucisz wielu.Ciebie nie może zabraknąć na tym forum.!!!!!! Tutaj potrzebne jest takie dobre <3 jak Twoje .Czy wiesz ilu ludziom pomogłeś? wiesz ilu czekało na Twój post ,podpowiedż dobre słowo ?Tutaj jest sporo pomocnych forumowiczów Ty jesteś jednym z nich ,nie wolno ci opuscić forum.Pomyśl ,że odejdziesz Ty Czarownica 44 Czarownica 11 i parę innych osób ,dla których pomoc innym jest działaniem nadrzednym i kto będzie wspierał innych ,pocieszał ,ukierunkowywał? Bolku jedno zdanie Twoje od czasu do czasu ,przywróci nadzieję innym na walkę ,zachęci do niej proszę nie likwiduj konta . :D <3 <3 <3
  • ,
  • .
  • ellie a co u Ciebie? Jaka jest Twoja historia?
  • 9 lat temu
    Bolek, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ile osob stawiasz do pionu i dajesz im nadzieje gdy przekonujesz i dajesz przyklady oparte na wlasnym doswiadczeniu. Ja tak jak betibeti bilam sie kiedys z myslami ale teraz tez patrze na te wszystkie problemy inaczej , bardziej pozytywnie :) <3 <3 <3 <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat