Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witaj Dona
Takie jest nasze życie ciągle w rozsypce w ciągłym ganianiu zamiast odpoczywać to ganiamy i szukamy ratunku dla siebie lub dla najbliższych Ciągle w drodze po za domem Może kiedyś odpoczniemy taką mam nadzieje Pozdrawiam cię mito i cieplutko trzymaj się Pa <3 <3 <3
-
Bolek bardzo się cieszę że wyniki masz dobre, czułam ze tak będzie, nie może być inaczej, oby wszyscy mieli takie dobre wiadomości, u mnie po staremu, dzisiaj odbieram męża ze szpitala powiatowego gdzie był od piątku, (zabrało go pogotowie), postawili go na nogi i w poniedziałek znów do Krakowa na kroplówki i ustalanie terminu na radioterapię, a w następny poniedziałek czyli 08.02 ja jadę na wymianę cewnika i tak w kółko albo ja albo on, jak widzisz nie nudzi mi się wcale, pozdrawiam cię cieplutko i trzymaj się.
-
Dakota zrób najpierw badanie moczu apotem urolog bo i tak ci każe to zrobić więc idź już z wynikami.
-
To dobre wieści Bolku gratulacje.
-
Bolku gratuluję ,no nie jak w takich ważnych badaniach moga byc pomyłki to jakiś horror :(Czyli jeśli konsultujemy rozpoznanie choroby z trzema lekarzami by być pewnymi ,to wyniki badań ważnych trzeba też konsultować z paroma lekarzami szok.
-
Super wiadomość Bolku, tak trzymać!
-
-
Dakota, nikt Ci nie powie oprócz lekarza po wykonanych badaniach, czy to coś poważnego. Ale trzeba pilnie to sprawdzić, bo krwiomocz jest jednym z objawów raka pęcherza - ale oczywiście nie zawsze. Zapisz się pilnie do urologa i na USG układu moczowego, na początek. Uwaga - nie daj się zbyć leczeniem antybiotykami na zapalenie pęcherza (szczególnie lubią tak leczyć lekarze POZ którzy się nie znają na urologii), konieczne jest skierowanie na USG. A dalej zobaczysz, co powie urolog.
-
Czy krew w moczu to cos poważnego? Do kogo najlepiej z czymś takim się udać?
-
Na dobranoc, ulubiona kiedys piosenka mojego meza ...
https://www.youtube.com/watch?v=7FucYQkM8bI