Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Witaj Heńku miałam ciągle bakterie,czasem były 3 na raz, antybiotyki czasem pomagały ale gdy złapałam bakterie coli to rok się z nimi męczyłam i żaden antybiotyk nie dał rady, urolog dał mi skierowanie do Instytutu Mikrobiologii w Krakowie,tam zrobili mi badanie posiew moczu i na podstawie tego badania zrobili autoszczepionkę na bakterie które miałam,dostałam trzy buteleczki po 30 tabletek,po wybraniu każdej było 14 dni przerwy,trwało to dość długo ale teraz mam spokój,za to się płaci,bo nie ma refundacji( autoszczepionka 300 zł), niektóre instytuty nie potrzebują skierowania ,trzeba by poszukać w internecie gdzie jest najbliżej taka placówka,poczytaj o tym na internecie, ja jestem zadowolona z tej kuracji, pozdrawiam
  • 8 lat temu
    wysłałam maila
  • Moni, masz mój adres poczty w nagłówku. Masz ochotę to napisz ma maila
  • 8 lat temu
    Basia jak sie zalogujesz to najedź kursorem na monika i tam napisz wiadomość
  • Moni,nigdy nie wchodziłam tutaj na priv nie wiem jak
  • 8 lat temu
    Basiu priv
  • Moni, mój mąż też nie miał pęcherza. Miał w lutym radykalne wycięcie pęcherza.Zaczęło się się od krwi w penisie,potem ropna wydzielina r krwią i niestety zakończyło się bardzo zle. Dlatego radzę z całego serca-szybko lekarz.Nie czekaćdo 10.sierpnia bo może być za pózno
  • 8 lat temu
    Witaj Dona To tylko sie cieszy taka wiadomość że wyniki są ok A by jak najdłużej tak było tego ci życzę z całego <3 Co do wakacyj to w domu nadal chemia (9,08 mam TK to zobaczymy co tam wyjdzie A na razie to spacery no i jak zwykle rowerek To wesoło będziesz miała na tej pustyni tylko pozazdrość Pozdrawiam cię cieplutko :) :) <3
  • 8 lat temu
    Heniek ,Bolek fajnie że jesteście, ja nie odzywałam się bo ostatnio robiłam różne badania ,czekałam na wyniki i nie miałam głowy i siły by tu zaglądać, jak tam u was wakacje, ja siedzę w domu,jutro u nas na pustyni będą obchody śdm dla naszego dekanatu,będzie około 1000 osób z sąsiednich gmin,będzie msza,pokazy spadochronowe,występy i nie wiem co jeszcze, mam zamiar iść bo to bliziutko nawet z balkonu widać, pozdrawiam
  • 8 lat temu
    Moni nie czekajcie na lekarza tak długo,niekiedy zmiana lekarza bywa korzystna dla pacjenta i każdy dzień jest ważny,może u męża trzeba inaczej zadziałać i inny lekarz co innego doradzi,inaczej pokieruje i może lepiej, warto spróbować a do 10.08 dla chorego to bardzo odległy termin,jeśli mogę coś doradzić to nie czekajcie,zróbcie usg prywatnie i idźcie do innego lekarza, pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat