Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    sawusia Mąż jak przyszedł na chemię i powiedział o gorączce to od razu zrobili ogólne badanie moczu. na wyniki czekał dwie godziny i wyszły bardzo liczne bakterie. lekarka powiedziała, że chemia przy gorączce jest bardzo niebezpieczna. Czy mocz Twojego męża ma brzydki zapach? u nas to jest pierwszy objaw
  • Moni, a skąd żeście wiedzieli o bakteriach, przecież przed chemią robią tylko badanie krwi?
  • 8 lat temu
    sawusia jak mój mąż miał gorączkę to było to bezwzględne przeciwwskazanie do chemii a jak miał bakterie to tak samo
  • Sawusia To na pewno jest nie korzystne ale nie możesz za taić bo wyniki wykażą
  • Bolku, to chyba niedobrze jak te chemie się odwlekają.
  • Sawusia Jak mąż ma temperaturę i dreszcze i jest po lekach to nie wiem czy pójdzie na oddział z tymże powiesz onkologowi co brał i co sie działo Skierowanie rodzinny daje bez żadnych oporów
  • Dana, ja również dziękuję za odpowiedź. Jest tak jak piszesz, temperatura 39st, po ibumie spada, potem znowu rośnie i dreszcze.Mąż we wtorek idzie do szpitala na kilkudniową chemię, więc już nic nie zrobimy, ale jak będzie w szpitalu, postaram się załatwić skierowanie na badanie moczu, albo zrobimy je prywatnie. Pozdrawiam.
  • Sawusia u mnie bakterie były różne,niektóre siedzą cicho a niektóre są wyjątkowo podłe i mogą szybko doprowadzić do urosepsy, że mam bakterie rozpoznawałam po tym że miałam gorączkę ,dreszcze,czasem gorączka była duża do 39 a po pyralginie po krótkim czasie spadała do 35 i za jakiś czas znów duża i dreszcze, radziła bym zrobić badanie posiew moczu, gdy mi lekarz nie chciał dać skierowania to robiłam prywatnie, u nas to kosztuje 25 zł i przy tym badaniu robią też wrażliwość na antybiotyki, warto zrobić, pozdrawiam
  • Witaj Dona. Czy mozesz mi napisać, jak objawiają się te bakterie? Bo może ta temperatura u mojego męża, to objaw jakiejś bakterii.
  • Witaj Heńku miałam ciągle bakterie,czasem były 3 na raz, antybiotyki czasem pomagały ale gdy złapałam bakterie coli to rok się z nimi męczyłam i żaden antybiotyk nie dał rady, urolog dał mi skierowanie do Instytutu Mikrobiologii w Krakowie,tam zrobili mi badanie posiew moczu i na podstawie tego badania zrobili autoszczepionkę na bakterie które miałam,dostałam trzy buteleczki po 30 tabletek,po wybraniu każdej było 14 dni przerwy,trwało to dość długo ale teraz mam spokój,za to się płaci,bo nie ma refundacji( autoszczepionka 300 zł), niektóre instytuty nie potrzebują skierowania ,trzeba by poszukać w internecie gdzie jest najbliżej taka placówka,poczytaj o tym na internecie, ja jestem zadowolona z tej kuracji, pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat