Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Po TURT może krwawić, nawet po miesiącu - tak nam tłumaczył lekarz, aczkolwiek nie powinno masywnie. Jak moja mama miała zatrzymanie moczu (wiele razy) to nie było mowy o karetce. Musiałem ją zawsze wozić na izbę przyjęć i tam cewnikowali.
  • 8 lat temu
    To okropne z tym transportem sanitarnym! Jeżeli ponad miesiąc po turbt miał zatrzymanie moczu z powodu ogromnych skrzepów to jaka była tego przyczyna? Albo wznowa albo zbyt masywny turbt gdzie została uszkodzona mięśniówka pęcherza czy co..?
  • 8 lat temu
    Anna s Mój mąż miał cztery razy zatrzymanie moczu. za każdym razem dzwoniłam na pogotowie bo nie potrafił wytrzymać z bólu. za każdym razem mówili mi że w karetce nie ma zestawu do cewnikowania więc karetki nie wyślą. jak im mówiłam, że chodzi mi głównie o szybki transport do szpitala to twierdzili że to nie jest zagrożenie życia u karetki nie wyślą. Mój mąż ostatnie zatrzymanie moczu miał ponad miesiąc po turt, powodem były ogromne skrzepy krwi w pęcherzu
  • 8 lat temu
    Jestem ON :-) (dario od Dariusz). Jeżeli mąż miał elektroresekcję dwa mieś temu to w jakim celu miałby czekać obecnie na znieczulenie? Czyżby kolejny zabieg..?
  • Karola jak to czytasz odezwij się do mnie g.k74@onet.pl
  • Anna S W sytuacji kiedy zatrzyma się mocz nie czekać wezwać karetkę, to zagrożenie życia. Moja mama po biopsji miała zatrzymanie moczu,pojechałam z nią na sor gdzie zanim przyjął ja lekarz było jeszcze kilka pacjentów cerpiała i ja na to patrzyłam bezradnie. Kiedy nastapila jej kolej lekarz założył cennik a pielęgniarka krzyczała na mnie że w takich sytuacjach nie można czekać pomoc musi być natychmiast. Anna jak coś się będzie działo nie czekaj (bo dolegliwosc nie minie)dzwoń na pomoc natychmiast.
  • 8 lat temu
    To zależy jak długo już trwa zatrzymanie. Ale jeżeli zachodzi potrzeba cewnikowania to w godzinach wieczornych/nocnych tylko SOR zostaje. I albo wezwij karetkę albo sama zawieź męża. Na sorze nie powinniście długo czekać, dostaniecie kolor czerwony ewentualnie żółty.
  • Czy możecie mi powiedzieć kiedy robione są markery? Co to w ogóle jest? Jakie mają oznaczenie?
  • 8 lat temu
    kama 58 - wielkie dzięki, właśnie po to się tu zarejestrowałem aby dowiedzieć się więcej na ten temat. W szpitalu żadnych materiałów mi nie dali, więc będę musiał się o nie upomnieć. To bardzo dobra dla mnie wiadomość, że tak można wyćwiczyć sobie kontrolę nad mikcją. Pozdrawiam
  • 8 lat temu
    bolku, po pierwsze nic o mnie nie wiesz - więc nie zakładaj a priori że mam mniejszą wiedzę niż ty czy inni forumowicze. Po drugie - wskaż mi gdzie napisałem, że "hipertermia wyleczyła kogoś bez użycia chemii"! Nigdzie, nieprawdaż? więc nie przekręcaj moich słów, bo nie na tym powinna polegać rzeczowa dyskusja.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat