Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
To nie wiedziałem, że tak można. Nam nic takiego nie mówili, kazali w razie zapchania przyjechać na wymianę. Od jakiegoś czasu sam mamie wymieniam, ale ostatnio z powodu zwężenia moczowodu mi się nie udało.
-
Tak, przeplukuje solą fizjologiczna, do 5ml,tak pokazała mi pielęgniarka zabiegowa na urologii (oczywiście w sterylnych warunkach), myślę, że na oddziale inaczej tego nie robią. Do Lublina nam 150km, więc muszę sama działać. Daje radę.
-
Dziękuję, aczkolwiek nie jestem jakimś ekspertem. Lubię za to dociekać i kombinować ;). W razie czego oferuję swoją pomoc.
Apropos zapchanego cewniczka. Lekarz pozwolił go przepłukiwać? Jak, strzykawką? Mi się wydaje że nie wolno.
-
Morpheus, (nie chcę slodzic) masz dużą wiedzę i zawsze zdecydowane stanowisko. Szacunek! Lubię twoje rzeczowe wpisy,konkretne i na temat.
-
Witam. Pozdrawiam. <3.Jestesmy już po biopsji(podróż z przygodami) -zima na całego, lód i śnieg,brr. Jutro jedziemy do Lublina po wyniki HP , przy okazji na kontrolę. Stomia z jednej strony jest ok,ale po drugiej nie podoba mi się i chyba cewnik jest przytkany, bo mocz spływa bezpośrednio że stomii.Przeplukiwalam cewnik, ale trzeba będzie go wymienić albo udroznic.
Okaże się jutro
Zauważyłam, że piszą tu w większości osoby bliskie chorych, widocznie szukamy wsparcia, wiedzy a przede wszystkim zrozumienia. Czasem pozalic się na zły los przynosi ulgę. Ale też doświadczenia innych mobilizuja do leczenia. Tak trzymać! :)
-
A kogo stać na cuda-wianki w takich cenach :)
-
Leon
Stronę kiedyś odwiedziłem, widziałem też wypowiedzi gościa na YouTube. Ceny zaporowe. Absolutnie nie wierzę, że ten człowiek potrafi leczyć (no chyba, że przeziębienie) . Zwykle naciągane zdesperowanych.
Pismo, zniesie wszystko a internet jeszcze więcej. Np. możemy znaleźć panią, która twierdzi, że za pomocą chirurgii fantomowej potrafi odtwarzać zniszczone narządy i tkanki.
-
Morpheus bardzo dziękuję za odpowiedź. Mama zaraz jak będzie mieć wynik czyli za jakieś 2 tygodnie będzie mieć usuwany pecherz. Mam nadzieje że to szybki termin.
-
Guz jest złośliwy, ale jak bardzo powie nam wynik histopatologii. Naciek na tkankę tłuszczową to stopień zaawansowania pT3 - trzeba działać szybko, ale nie jest jeszcze najgorzej.
-
Witam ponownie. Proszę o informację czy jak guz nacieka na tkankę tłuszczową, moczowod i ścianki pęcherza to jest bardzo źle?i to wskazuje że jest to guz bardzo złośliwy?Wszystko poza tym jest Oki,węzły chłonne nie powiększone. Odchodzę od zmysłów:( jak będzie wynik mam idzie odrazu na operację usunięcia pęcherza.