Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
to nie może być prawda,że Bolek odszedł :( będę się za niego modlić..
-
RIP. Zegnaj Bolku. Bedzie Cie tu brakowalo.
-
Nasz wspaniały kolega , Bolek odszedł wczoraj. Wyrazy współczucia dla RODZINY .Żegnaj dzielny przyjacielu.
-
Kamica wcale nie musi boleć. Jak moja mamę zaczęły boleć nerki gdzie trafiła do szpitala karetką miała w nerkach kamień jeden 1.5 cm a w drugiej 3,5 cm. Boleści miała z tytułu tego ze ten mniejszy się obsunął i zatkał ujście moczu
-
Jeżeli leczy Cię długo z krwiomoczem i nic z tym nie robi to chyba czas zmienić lekarza. Pierwsze co bym zrobił na Twoim miejscu to USG jamy brzusznej, koniecznie z dobrze wypełnionym pęcherzem. Skierowanie może wystawić Ci lekarz rodzinny albo nawet idź prywatnie. Jeżeli USG wyjdzie czysto to w dalszej kolejności cystoskopia i tomografia nerek.
-
-
-
Dario Lekarz sam na razie nie wie skąd jest ta krew. Myślał, że mam zapalenie pęcherza ale biorąc już długo tabletki na zapalenie dalej jest krew w moczu. Będę miał dopiero robione jakieś badania (sam nie wiem jakie). Kamica? wątpię, bo jakbym miał kamicę to chyba by mnie nerki bolały a tu nic mnie nie boli, ani w podbrzuszu, ani w okolicach nerek.
-
Masz krew w moczu?! To jest poważna sprawa (niekoniecznie od razu rak, może być np. kamica), jakie rozpoznanie postawił leczący cię lekarz?
-
Morpheus Dlatego, że od dawna jestem leczony tabletkami na infekcje teraz nie dawno byłem leczony na zapalenie pęcherza, ale dalej w moczu jest krew, mocz jest koloru brązowego