Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Jednak zadzwoniliśmy po karetkę. Tata juz jest w szpitalu. Robią mu jakieś badania. Znów zwijał się z bólu. Zycie ze mnie uszło ...
-
Aha, czy te zmiany mogą być z powodu małej ilości wypijanych płynów?
-
Kochani, byliśmy dzisiaj z mężem na wizycie w poradni onkologicznej. Niby lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze, ale jest pewne ale z nerkami. W opisie brzmi to tak:
Obie nerki bez cech poszerzenia ukł.k-m. Zwraca uwagę nijednorodne wzmocnienie miązszu nerek,w dolnym biegunie nerki lewej pojawił się obszar ulegający słabszemu wzmocnieniu po podaniu środka kontrastowego o wym. ok 13mm ( zaburzenia unaczynienia? zmiany pozapalne? nie można wykluczyć m. )
co to jest to ostatnie m?
Mąż ma mieć rezonans 7 lutego. Nic go nie boli, a już szczególnie nie boli go ta nerka.
Co o tym myslicie?
-
Nudności i gorączka występuje u mojej mamy przy zatkanym cewniku, nerka też potrafi wtedy boleć. Może nerka go kłuje bo cewnik siedzi zbyt głęboko?
Warto przemyśleć czy nie nauczyć się samemu zmiany cewników. Można to robić bezboleśnie i bez krwi, nie trzeba jeździć do szpitala. Ryzyko jest takie, że jak się nie uda zmienić samemu to potem może być trudniej lekarzowi.
-
Na pewno aczkolwiek się martwię bardzo ;(
-
Kazik po wymianie cewników prawie zawsze muszę odchorować, czasem skrzepy i krew w moczu jest tydzień lub dłużej, teraz zdarza się to rzadziej ale po operacji to często tak było że pierwszy tydzień po wymianie przeleżałam i było różnie i gorączka i osłabienie, lekarz mówił mi że organizm musi się to obcego ciała wewnątrz ( cewnik) przyzwyczaić, może tato spróbować troszeńke poruszać cewnikiem i troszkę może go wyciągnąć i zobaczy czy kłucie ustąpiło, ja na początku miałam cewniki 8 ale bardzo się zatykały i zmienili na 10 a 12 nigdy nie miałam to nie wiem czy one są dłuższe,tato musi dużo pić wody,ja piję od 3 do 4 litrów dziennie wody,herbaty,kawy lub soków, jeśli pije mniej to zaraz mnie mdli, sucho w ustach i moczu jest mało i ma ciemniejszy kolor, gdy miałam gorączkę to piłam pyralginę i wszystko się uspokajało bo ona działa też na gorączkę ,przeciwbólowo i przeciw zapalnie,mam nadzieję że jakoś pomogłam, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
-
Mam pytanie Dona, Morpheus. Jak juz pisałam wcześniej mój tato miał w poniedziałek atak strasznych boleści jakby żołądek promieniujący do pleców. Wezwałam w końcu pogotowie bo żadne leki nie pomagały na trawienie kilka godzin. Do tego doszły wymioty. Sanitariusz podał ketonal ale i po tym niewiele przeszło. Dopiero nad ranem ból ustał. Wczoraj cały dzień go mdliło ale nie tak od żołądka tylko bardziej tak go dławiło, ciężko mi to wytłumaczyć. Ciągło go na wymioty. Dziś nadal go trochę mdli ale doszedł do tego stan podgorączkowy 37.7 . Juz go nie boli ale mówi ze w nerce go kluje. W piątek byliśmy u lekarza wymieniał cewniki na grubsze -12. Były mega długie. Może jego coś tam uwiera i stąd te boleści. W jednym worku znalazłam wczoraj mały skrzep krwi.
-
Życzę wszystkim chorym i ich rodziną Wesołych i Spokojnych Świąt, dużo zdrówka,wytrwałości i oby zbliżający się nowy 2017 rok był lepszy niż mijający.
-
Kochani, jutro będzie najlepszy, albo najgorszy dzień w moim życiu. Jedziemy do poradni onkologicznej, gdzie lekarz powie co wyszło w TK.
-
ehh mój tato był dzis u lekarza,który pobrał mu wycinek i pęcherz w niektórych miejscach wył przekrwiony i on mowil ze w takich miejscach ''lubią' sie tworzyc nowotwory..eh co teraz?nic konkretnego nie powiedzial tylko ze na wyniki trzeba czekac..mial wycinane te brodawczki i była mała zlosliwosc a teraz cos jeszcze.. :(