Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Bardzo się cieszę Dona. My już po wszystkim. Tato miał przepiękny pogrzeb.
  • Dona bardzo się cieszę z Twojego dobrego wyniku, do dla nas i dla naszych bliskich iskierka nadziei. Pozdrawiam Cię serdecznie i Szczęśliwego Nowego Roku.
  • Właśnie przyjechałam z onkologii,odebrałam wynik tk który robię raz na rok i jest wszystko ok, jestem bardzo szczęśliwa, bardzo się bałam bo w marcu umarł mąż i bałam się jak ten rok się skończy ale skończy się dobrze dla mnie , to już 4 i pół roku po operacji i lekarz powiedział że czas działa na moją korzyść, wężyk wymieniłam i mam spokój do lutego. Pozdrawiam wszystkich i życzę Wam zdrówka i Szczęśliwego Nowego Roku ,oby był on lepszy od mijającego .
  • Gdzieś czytałem, że czarny pieprz ma powodować lepsze wchłanianie kurkuminy jednak to wciąż nie to samo co w preparatach o których wspominałem powyżej. Jeżeli jednak mamy iść tym torem to o połowę tańszy od kurkuminy 95 jest Swanson Turmeric & Black Pepper. Można sobie zrobić jeszcze tańszą mieszankę Swansona kupując osobno kurkumę i czarny pieprz.
  • http://talizman.pl/uklad-trawienny/208337-kurkumina-95-watroba-60-kaps-yango.html link do kurkuminy 95 polskiej i o wiele tańszym, jak również o większej zawartości standaryzowanej kurkuminy.
  • Kurkumina jak widać ma wiele właściwości. Ja akurat linkowałem artykuły dotyczące jej działania na komórki raka pęcherza. Problem jest jednak taki, że bardzo słabo się wchłania z organizmu dlatego stawiałbym na takie preparaty jak kurkumina liposomalna bądź nowo opatentowany Licur7000. Niestety to są już drogie rzeczy.
  • 8 lat temu
    Morpheus - bardzo ciekawe to o kurkuminie! Podaję link do artykułu po polsku. http://media.wix.com/ugd/fc8cc1_8d68f8276284473f90646c3a2c2b413b.pdf Czy ktoś z forum to stosuje? Cumind HR.
  • My dziś odebraliśmy ciało. Straszne przeżycie i straszne święta z myślą że tato leży w tym czasie w kostnicy. Lekarz określił powód śmierci jako " zawał jelit " Jeśli nie macie nic przeciwko temu będę tu wpadała co jakiś czas by zobaczyć co u Was dobrego? Pozdrawiam
  • mam jeszcze jedno pytanie, ostatnio mężowi jest ciągle zimno , poci się. I jednak pobolewa go ta lewa strona. ......co to może być?
  • Może, ja źle myślę, ale chciałam poczekać do rezonansu, bo może być, że niepotrzebnie wychodzę do przodu i wszystko jest dobrze. Aniu, ja wszędzie wchodzę z mężem, pytam. Chociaż tak naprawdę, to lekarze w Centrum są bardzo nieuprzejmi i zbywają pacjentów. Pytałam lekarkę, która przychodziła do męża, co myśli o zmianie Centrum na szpital w Zamościu, to odradziła, że potem będzie nam trudno wrócić. Te nasze kresy to jednak straszne za..........pie.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat