Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Anna s musisz byc silna. Nie poddawaj sie i walcz. Ja za chwile jade do taty. Wczoraj mial usg i lekarz mowi ze nic sie nie zmienilo na gorsze to chyba do ra wiadomosc? Na sali z tata jest facet juz po radykalnej z usunietymi wezlami i wodzialam wczoraj te worki. Mialam gorsze o nich wyobrazenie. Ja caly czas trzymam sie tego ze bedzie dobrze. Widzr ze tata caly soe trzesie z nerwow. Ale jego sasiad po operacji czujezie dobrze i to chyba tate troche podnislo na duchu. A co najciekawsze w tym wszystkim: lekarz ktory bedzie operowal tate powiedzial ze ta ostatnia juz operacja tego typu w tym szpitalu bo dyr szpitala stwierdzil ze za duzo szpital kosztuje leczenie prowadzone przed dr Piotra wiec zakazal mu umawiac sie z pacjentami. Jak touslyszalam to myslalam ze padne. Facet jest specjalista kazdemu by Niebo uchylil a dyr mu zakazuje. Takie rzeczy tylo w Pl. Milego dnia.
-
Tabasco, ja piję domowe kefiry z grzybka tybetańskiego ale efekty tego są widoczne dopiero po tygodniach. Natomiast doraźnie na szybko to lewatywa.
-
U nas dzisiaj minęło 3 tyg od operacji a wyniku jeszcze nie ma:( mama narzeka ze ja "tyłek"boli i noga w posladku jak chodzi.Mam nadzieje ze to nie to....
-
Ania kochana czekam na wiesci co powiedza po badaniu.Zawsze cos sie przyplatuje:(
-
Aniu daj znać co powiedzą lekarze
-
Anna
Co boli męża? kości czy brzuch przez zaparcia?
opieka paliatywna to nie wyrok. Możliwe jest np leczenie w domu kroplowkami z bisfosfonianami w przypadku przerzutu do kości. Nawet paliatywna chemia i radioterapia przynoszą często zaskakująco dobre efekty. Pielęgniarka, która przychodziła do męża raz mi powiedziała, że dopóki pacjent żyje jest nadzieja.
Nie myśl o tym co się może wydarzyć bo życie pisze czesto zaskakujące scenariusze, takie których wcale nie braliśmy pod uwagę.
-
Anno może, ketonal lepiej będzie działać na bóle kostne. Przy dłuższym regularnym stosowaniu ketonalu zaleca się leki osłonowe na żołądek - Controloc, Ranigast.
-
Anna S, Targin to lek opioidowy a Ketonal to niesterydowy przeciwzapalny i przeciwbolowy. W zwiazku z tym ze maja inny mechanizm dzialania to wydaje mi sie, ze maz moze wziac Ketonal (jesli nie ma jakis gastrycznych przeciwskazan, typu krwawienie z przewodu pokarmowego). Ja przepraszam, bo jeszcze nie doczytalam chyba (przeczytalam 5/6 forum) ale co stosujecie na zaparcia?
-
Witam,
Jestem córką zmarłego Janka24. Przepraszam, że po tak długim czasie ale chciałabym wraz z moją Mamą serdecznie podziękować za wszystkie ciepłe słowa...współczucia, kondolencje...Życzę wszystkim tutaj dużo zdrowia i wytrwałości.
Pozdrawiam
-
Wojtek my juz na oddziale. Rozmawialam z lekarze operacja w czwartek trzeba wyzyscic jelitta. Tylko male ale tata ma nerwice serce na ekg zwariowalo i cisnienie rowniez. Jak to lekarz powiedzial trzeba zmi imalizowac ryzyko powiklan dlatego nie bedzie robionego pecherza z jelita. Jak to okreslil tata jest w sredniej formie i musimy max skrocic czas operacji. Ale bedzie dobrze.