witajcie po dłuższej przerwie. Podczytuje was regularnie ale malo pisze. U nas duzo sie dzieje. W suficie tata mial wykryty nowotwor w maju zeszlego roku, pierwotny wynik t1 HG. Po 3 miesiacach kontrola i PUNLP. Po kolejnych trzech czysto. Teraz w marcu odroslo Ta LG. Miał wlewki z mitomicyny przez 6 tygodni. Obecnie przechodzi wlewki z Bbh (pradki gruzlicy) do konca lipca skonczy i wtedy kolejna kontrola. Jeslie cos odrosnie proponuja radykalne rozwiązanie. Na razie wlewki znosi ok, ale te gruzlicze mial dopiero jedna, woec 5 jeszcze przed nim.
Witajcie!
Nie chce byc złośliwa, ale nowe forum raczej nie ułatwia korzystania z niego, zwłaszcza jezeli ktoś, jak ja ma je w telefonie. Dopiero za drugim podjęciem znalazłam wątek czarownicy, pod którym sie spotykamy.
Aniu fajnie, ze mąż sie dobrze czuje. Oby tak dalej.
Ciekawe co u enni i innych. Wierze, ze tez ok.
Aneczka279 witaj na forum, trzy guzki to jeszcze nie tragedia. Przy ostatnim zabiegu miałam koło 10. Jak pisała Ania ważny jest stopień zaawansowania. I tutaj małe sprostowanie. Od 11 lat choruje. A najdłuższy okres bez wznowy trwał 3 lata po pierwszym zabiegu. Guzy niestety odrastały. Dopóki są to tylko brodawczaki typu Ta, czy T1, jest nadzieja, ze kolejne długo sie nie pojawia, a może w ogóle. Nie ma co panikować. Mowia nowotwór złośliwy pecherza, bo to często choroba nawracająca, nawet jezeli guzy nie maja komórek nowotworowych. Stad to nasze przerażenie po usłyszeniu diagnozy. Onkologa sobie odpuść na razie, bo bez his-pat i tak nie ma po co do niego iść. Najwazniejszy jest teraz dobry urolog i jak najszybszy zabieg. Jezeli cię to jakoś pocieszy, to zrób sobie cytologię moczu. Jezeli nie bedzie w nim komórek nowotworowych, to guzy wytną i będziesz miała spokój.
Pozdrawiam wszystkich :)
aneczka279: rak rakowi nie równy, nie każdy też jest złośliwy, i bez paniki, obecnie i ten złośliwy można zaleczyć i żyć normalnie, za mało informacji podajesz aby konkretnie coś napisać, pierwsze to mieć dobrego urologa a nie takiego co wypisuje tylko skierowania na kolejne badania bo to wiadomo, proces bardzo wydłużający czas do zasadniczego leczenia, po drugie powodzenie leczenia zależy od wieku chorego, jego chorób współistniejących np. cukrzyca, oraz pozytywnego podejścia do leczenia
dzisiaj dowiedziałam się że mam raka, jeszcze nie ogarnęłam swoich myśli, znalazłam to forum ale nie umiem się jeszcze po nim poruszać. Muszę jednak z kimś pogadać, bo mój mąż po tej informacji nie doszedł jeszcze do siebie. Dostałam skierowanie do poradni onkologicznej i jutro zaczynam działać. Ciekawe ile będę czekać żeby się dostać na konsultację mam 4guzki jeden duzy40x29mm i trzy małe
Post użytkownika czarownica44 wisi na początku tego wątku, podobnie jak w każdym innym wątku wiszą za każdym razem pierwsze posty, które ten wątek otwierają. Takie rozwiązanie zachowaliśmy nawiązując do struktury starego forum, w którym po tych właśnie pierwszych postach użytkownicy przywykli rozpoznawać swoje ulubione wątki. Nie chcieliśmy tego zmieniać, by nie wywoływać zamieszania. Z biegiem czasu, jeśli będzie taka wola użytkowników możemy to zmienić.
Drodzy forumowicze, dziękujemy za wszelkie uwagi, które na bieżąco śledzimy i staramy się naprawiać problemy. Mamy do Was prośbę, o wpisywanie wszelkich tego typu uwag w pokoju Hyde Park, w temacie "Nowe forum". Jednym z ważniejszych celów zmiany wyglądu forum było to, abyście częściej korzystali z różnych - dedykowanych tak wielu sprawom, które dzieją się przecież na tym forum, pokoi. Tak będzie łatwiej i nam - w kwestiach poprawy forum i Wam, którzy chcecie w wątkach poświęconych nowotworom czytać o kwestiach związanych z nowotworami.
Oto link do pokoju Hyde Park: http://www.faqrak.pl/forum/top...
Na stronie głównej forum, jak i na stronach głównych poszczególnych pokoi znajdziecie rozwijalną listę wszystkich pozostałych pokoi, które możecie śmiało odwiedzać.
Pozdrawiamy,
Administracja
sierotka: zauważyłem że udzielasz sie na FAQRAK więc błędy i sprawy programowe do Admina pozostawiam Tobie :
1. forum nie przyjmuje długich postów - np mój post z 18-06 (dotyczy to komputera stacjonarnego)
2. post z przed 7 lat czarownica44 wciąż jest na otwieranej stronie, być może w ten sposób chcą uhonorować tą osobę
Forum jest społeczne i troche potrwa zanim wszystkie mankamenty znikną
sierotka: zauważyłem że udzielasz sie na FAQRAK więc błędy i sprawy programowe do Admina pozostawiam Tobie :
1. forum nie przyjmuje długich postów - np mój post z 18-06 (dotyczy to komputera stacjonarnego)
2. post z przed 7 lat czarownica44 wciąż jest na otwieranej stronie, być może w ten sposób chcą uhonorować tą osobę
Forum jest społeczne i troche potrwa zanim wszystkie mankamenty znikną
powtórzyłem post aby sprawdzić czy od wczoraj coś się zmieniło