Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • mąż  wrócił od rodzinnego z innym antybiotykiem.w poniedzialek kolejne badania krwi oraz powtórka moczu.Lekarz był przerażony wynikami i chciał skierować go  na oddział no ale mąż go przekonał by jeszcze poczekać. W sumie nie wiem na co mój mąż chce czekać.

• bogda

Gołym okiem w ogóle krwi nie widac.mocz oddany ale po wielkich bólach i pocie.. .dosłownie leci pot mu po skroniach,czole i plecach.

Heniu

O 17 wizyta u rodzinnego zobaczymy co powie. Weekend więc gdzie my teraz urolog znajdziemy?Co do linku to już przeczytałam to wcześniej.ale dzięki.

Wpis edytowany dnia 11-08-2017 15:06 przez Tosia42
  • Tosiu, a mocz ma czysty,  czy z krwią? bo czasem tworzą sie skrzepliny  i zatykaja cewkę, jezeli zabieg był rozległy. Trzeba dużo pic, żeby nie dopuszczać do zatrzymywania sie krwi w pęcherzu.Mnie np pomagało bieganie po schodach bo to przesuwalo skrzep. Ale u mężczyzn cewka jest dłuższa, moze jakiś... .hm masaż niech maź sobie zrobi? Bo gdyby sie nie udało, to pozostaje ostry dyżur i cewnikowanie. 

• Aniu, tak bardzo Ci współczuje straty kochanej osoby. Nie tak miało byc. Moze niech pocieszeniem bedzie to, ze juz nie cierpi. Bedzie czuwał nad Wami, bo tez bardzo Was kochał. Przytulam Cię z całego serca i łącze sie w bólu.

Wieczny odpoczynek racz Mu dać  Panie.

• Magda.maz bierze cipronex od wtorku.zero reakcji.w tej chwili nie może oddać moczu.15 min w toalecie siedzi.

• chodzi o ból  w cewce moczowej

• Aniu przyjmij wyrazy współczucia.Żadne słowa nie spowodują ukojenia. Niech ziemia nie będzie mu ciężarem....

• Przepraszam Was ze tak z innej beczki ...Ania przeżywa żałobę a ja tu temat zmieniam.Ale dla mnie to ważne.

Ze względu na ból w Cewice i pleców mąż miał zlecone badanie moczu.i szczerze mówiąc jestem przerażona. CZY podpowiecie czy to stan zapalny czy coś powazniejszego: erytrocyty 59, leukocyty 858 a białko 102. Poza tym reszta w normie.

Czekam na wasze opinie.

Wpis edytowany dnia 11-08-2017 09:58 przez Tosia42
  • 7 lat temu

Aniu, bardzo mi przykro.......brak słów aby to wyrazic.......

• 7 lat temu

Aniu brak mi słów... Przyjmij moje kondolencje... Okrutna choroba, zabiera najukochańsze osoby... To nie tak miało być....

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat