Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

witam,

Aniu badz z nami, masz tak dużo wiedzy dotyczącej naszego schorzenia. Trzymaj sie, zadbaj o siebie, bo masz dla kogo żyć.

Maba, wczoraj weszłam tu na forum raka żołądka poczytać, bo mojej koleżance właśnie wykryto. Naczytałam sie, niestety o wodobrzuszu rownież, proszę bijcie na alarm. Pewnie bedzie fałszywy, ale nie zostawiajcie tego na potem. Lepiej  na pewno wykluczyć podejrzenia. 

Tosia te erytrocyty, to pewnie przez podrażnione nerki, skoro mąż nie mógł oddać moczu. Miedniczki, albo pęcherz. Zreszta wtedy wszystkie wyniki układu moczowego lecą.

• 7 lat temu

Tylko się cieszyć😃

• 7 lat temu

właśnie odebralismy wyniki badań i cieszymy się bo leukocyty spadły z ponad 800 na 170 ( norma do 9) ale spadają  więc ku dobremu .białka juz nie ma ale krwinki czerwone skończyły z 52 na 156 ( norma 12). Kreatynina w normie .pozostałe badania morfologia krwi wszystko w normie nawet OB tylko 3.

Gdyby nie ten skok erytrocytow bardziej bym się cieszyła.

Pozdr.

• 7 lat temu

Viomi

No właśnie jutro robimy kontrolne badanie. Ten wynik o którym pisałam jest sprzed 3 tygodni.

• 7 lat temu

to może przejściowe podwyższenie kreatyniny😃 i za chwilę będzie w normie. Za jak czas trzeba powtórzyć badanie.

• 7 lat temu

Viomi 

Mąż zawsze dużo pił i nadal dużo pije.Na szczęście. 

Wpis edytowany dnia 13-08-2017 20:03 przez Tosia42
  • 7 lat temu

116 to rzeczywiście za wysoka że swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że gdy są upały to wzrastała natomiast jak zaczęłam więcej pić wody to w końcu zaczęła się mieścić w granicach. Woda odgrywa dużą rolę.

• 7 lat temu

trzeba patrzeć na wartości referencyjne laboratorium bo co laboratorium to granicę różnią się troszeczkę.

• 7 lat temu

czyli i tak jest podwyższona co prawda niewiele.

• 7 lat temu

Tosiu, w naszym wyniku kreatynina 0,87 mg/dl, a zakres od 0,66-1,25, więc inne oznaczenia. 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat