Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

Tylko się cieszyć😃

• właśnie odebralismy wyniki badań i cieszymy się bo leukocyty spadły z ponad 800 na 170 ( norma do 9) ale spadają  więc ku dobremu .białka juz nie ma ale krwinki czerwone skończyły z 52 na 156 ( norma 12). Kreatynina w normie .pozostałe badania morfologia krwi wszystko w normie nawet OB tylko 3.

Gdyby nie ten skok erytrocytow bardziej bym się cieszyła.

Pozdr.

• Viomi

No właśnie jutro robimy kontrolne badanie. Ten wynik o którym pisałam jest sprzed 3 tygodni.

• 7 lat temu

to może przejściowe podwyższenie kreatyniny😃 i za chwilę będzie w normie. Za jak czas trzeba powtórzyć badanie.

• Viomi 

Mąż zawsze dużo pił i nadal dużo pije.Na szczęście. 

Wpis edytowany dnia 13-08-2017 20:03 przez Tosia42
  • 7 lat temu

116 to rzeczywiście za wysoka że swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że gdy są upały to wzrastała natomiast jak zaczęłam więcej pić wody to w końcu zaczęła się mieścić w granicach. Woda odgrywa dużą rolę.

• 7 lat temu

trzeba patrzeć na wartości referencyjne laboratorium bo co laboratorium to granicę różnią się troszeczkę.

• czyli i tak jest podwyższona co prawda niewiele.

• 7 lat temu

Tosiu, w naszym wyniku kreatynina 0,87 mg/dl, a zakres od 0,66-1,25, więc inne oznaczenia. 

• W wpisie ze szpitala jest napisany zakres referencyjny od 59 do102.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat