Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Tato na Sorze. Wszystkie wyniki w normie. To nie zakrzepica. Dostaje kroplówki na wzmocnienie. Dzwonił lekarz taty i mówi ze to od chemii. Mam nadzieje ze z każda chwila będzie lepiej. Nasz szpital to jednak porażka. Ale badania zrobili chociaż lek dyżury stwierdził ze on raka nie leczy a taki stan jak tata to juz po wszystkim!!! Wybuchłam płaczem jak to usłyszałam. Dobrze ze urolog taty daje nam sile do walki. Za chwile biore tate do domu. 

• Wezwałam pogotowie bo tato ma ogromny obrzęk prawej nogi. Onkolog mi tak doradził. Maba dzięki poczytam. 

• 7 lat temu

Gemcytabina +Karboplatyna czyli cytostatyki często stosowane w raku pęcherza jako chemia pierwszego rzutu. Poczytaj o działaniach ubocznych. 

• Maba coś takiego, nic z tego nie wiem. 

• 7 lat temu

Czyli to typowa reakcja, nie denerwuj się. 

• Tata właśnie mówi ze czuje się jak na grypę wszystko go boli. Mama jest z nim. 

• Sprawdzę i dań znac. Za chwile jadę do taty bo on uparty musi być w domu zamiast u mnie pod ręka. 

• 7 lat temu

A wiesz jaka to chemia? 

• 7 lat temu

Mam nadzieję, to normalne, że samopoczucie po chemii spada. Organizm "wariuje" po otrzymaniu wlewu,chemia niszczy przecież chore ale i zdrowe komórki. Biegunka to częsty objaw uboczny, podwyższona temp.,  (gorączka neutropeniczna zaczyna się ok. tygodnia od wlewu więc jeszcze za wcześnie) oraz bóle jak przy grypie. Jeżeli jednak bardzo coś Cię niepokoi zadzwoń do lekarza prowadzącego. My mamy informację od lekarza, żeby w razie czego przyjechać na oddział chemioterapii a nie szukać pomocy w naszym szpitalu. Myślę jednak , że to normalne objawy uboczne i przejdą za parę dni. 

• Viomi napisał:

a co to dolega Tobie sieroteczko, czyżbyś odcięła sobie palce😉 u stóp, hi hi.                            Jeszcze coś będziesz sadzić na działce już nie wyrośnie w tym roku

No tak teraz znalazłam eh musztarda po obiedzie😉

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat