Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
LookRoss super wieści :-):-) ale co do he4 i Testu Roma to powiem Ci ze ja również miałam wzorowy wynik oby dwóch a raka jajnika w stadium Ib :-)
-
Odebraliśmy dzisiaj wynik tomografii.
Jest coś z płynną zawartością, najprawdopodobniej torbiel.
Jest sporych rozmiarów, dlatego bez zabiegu operacyjnego się nie obejdzie.
Mama będzie go miała jeszcze w tym tygodniu.
-
Ze swoich doświadczeń mogłybyście doradzić coś na podwyższenie leukocytów? Mamie ich poziom sporo spadł od ostatniej chemii, przyjmuje tran 3x2 dziennie, czytałam wcześniejsze komentarze i znalazłam informację o tych zastrzykach Neulasta, ale one są podawane chyba w sytuacjach podbramkowych.
Z dobrych wiadomości-zmiany na wątrobie okazały się łagodne :)
https://www.facebook.com/PolskieAmazonkiRuchSpoleczny/?fref=nf -Olaparib..a my wciąż czekamy na wyniki z Poradnii Genetycznej.
-
Też jestem ciekawa... z drugiej strony w programie avastinu nie można skakać po ośrodkach bo one się z tego skrupulatnie rozliczają więc pytanie czy nie podają czy nie podadzą.... Pisz jak będziesz wiedzieć co to za innowacja :)
-
Genariks, chyba nie chodzi o Avastin..moja mama go przyjmuje a jesteśmy przecież w Kielcach. Pozdrawiam <3
-
Tosia 66 napisać nazwę możesz.Poczytać warto a kto co z tym zrobi to już inna sprawa :)
-
ok to jest Paw Paw, ona jeszcze brała na oczyszczenie 3 inne składniki, ale ten paw paw to ma takie działanie że odcina dopływ krwi do komórek rakowych. U koleżanki teraz te "brodawki" od samego dołu mają kolor cielisty a czubki tylko są czerwone, na początku były bordowe. <3
-
Tosia 66 napisać nazwę możesz.Poczytać warto a kto co z tym zrobi to już inna sprawa :)
-
-