Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • O kurcze, przykro mi Traszka, ale wierze, ze wszystko pójdzie szybko, gładko i bezbolesnie. To szkolenie to chyba rzeczywiście sobie odpuszczę, problem będzie z ciężarami bo w domu mam trzylatka, który przechodzi fazę "tylko mama".
  • Turczynka, grunt to dobre nastawienie:) Ja spedzilam tydzien w szpitalu, potem przez kolejny tydzien bardzo na siebie uwazalam. Pamietaj, ze nie wolno sie schylac, ani podnosic ciezarow. Nie wiem czy udzial w szkoleniu po 12 dniach od operacji to dobry pomysl. Ja wyladowalam dzisiaj w szpitalu, bo zrobila mi sie przetoka okoloodbytnicza (a myslalam, ze to hemoroidy). Jutro mam operacje. Czynktoras z Was to przechodzila? Nie wiem jeszcze co mnie czeka. Nie wiem czy powodem byly zaparcia bo operacji czy tez Avastin - jednym ze skutkow ubocznych jest powstawanie przetok. Przez ten zabieg opozni mi sie podanie kolejnej dawki Avastinu, bo trzeba znowu odczekac miesiac.
  • To jest link do instytutu http://www.ircc.it/irccit/
  • Garcia, instytut onkologii gdzie stosują te metodę znajduje sie w Candiolo, ok 30km od Turynu gdzie mieszkam. Nie wiem gdzie jeszcze w Europie ja wykonują ale myśle, ze w Niemczech. W drugim artykule wypowiada sie niemiecki lekarz. Wyglada na to, ze jest to nowiusienka metoda!
  • 8 lat temu
    Rozpuszczałam w przegotowanej wodzie z łyżeczką miodu lub syropu klonowego. Woda letnia. Nie wiem gdzie to stosują . Znalazłam w internecie jak opisyał jakiś facet- nie pamiętam kraju. Twierdził że w ten sposób udało mu sie pomóc kilkoma osobom. Czy to fakt to nie wiem. Myśmy to zstosowały na słowo honoru.USG pół roku temu nie wykryło guzów. Pisałam żę na wątrobę hepatil lub podobny lek o ile był tańszy. Na nerki Nefrol- który rozpuszczałam w małej filiżance łyzeczkę. a na żołądek prosiłam zawsze w aptece oslonowego jak przy antybiotyku. Były to rózne nazwy-kierowałam się ceną.
  • 8 lat temu
    latazz a sodę oczyszczoną rozpuszczałaś w wodzie, a jeśli tak to w jakiej ilości? A jakie środki osłonowe stosowałaś?
  • 8 lat temu
    turczynka, ciekawa metoda. Gdzie to stosują? domyślam się ze poza granicami polski. Jak nie chcesz napisać miejscowosci , kraju na forum to napisz na prywatną wiadomość
  • 8 lat temu
    Zapomniałam napisać ze sodę brałam płaska łyżeczke i zaczynałam od 1-ej rano w pierwszy dzień, 2-gi 1-na rano, 1-a wieczór 3-ci 2-ie rano 4-y 2-ie rano 1-na wieczór 5-y 2-ie rano 2-ie wieczór 6--y 2-ie rano, 1-na w poludnie, 2-ie wieczór 7-y rano, w poludnie i wieczór po 2-wie
  • 8 lat temu
    Siostra miała rozsiew do otrzewnej,zatoki "Daglasa" i miednicy mniejszej. zachorowała w lipcu2012 roku.Miała chemie taka jak wszyscy.marker po chemi zaczał rosnac . już na pierwszej wizycie po 3 miesiacach był wyższy , ale jeszcze w normie, bo ona jest niskomarkerowa. Zdecydowala sie na całkowita operacje z chemia dootrzwnowa. Operacje miała w Lublinie w klinicznym szpitalu. Niestety dostala zapalenie otrzewnej i po tygodniu 2-ga operacja, a po trzech miesiacach tomograf pokazał przerzuty w dwa miejsca. Była druga seria chemii- tez ta sama bo od pierwszej minęło blisko rok. PO tej chemii za 3-y miesiace znów marker o 2 oczka w góre.Wtedy zaczęłysmy stosować sodę i to co pisałam wczesniej. Pisałam tez ze za każdym razem gózy zmniejszaly sie , ale nie znikały całkowicie. Sodę stosowałyśmy tez po pierwszej chemii, ale chyba tylko 3-y krotnie po 7 dni. Rezultat był taki ze stare gózy zmniejszyły się od tomografii tuz po chemii o polowe. Lekarz okreslił jako cofanie sie nowotworu.Teraz zrobiłyśmy tak jak pisałam, była cały czas pod kontrolą i wyniki miała wszystkie w normie- te które robi się jako kontrolne, a marker rósł co 3-y miesiące tylko o 1-no oczko.Po roku zaczął malec, ale szybciej - tak po kilka oczek.Osłonowe leki w trakcie zażywania sody stosowałyśmy 3-y razy dziennie, a w okresie przerwy 2-a razy dziennie, natomiast kurkume i korzeń mniszka cały czas raz dziennie tzn wieczorem napar z korzenia , a po poludniu jogurt lub serek daniao z kurkumą i pieprzem.Pieprz dlatego ze lepiej przyswajaja kurkumę komórki rakowe- tak wyczytałam. Pisało ze wystarczy 1/20 pieprzu w stosunku do ilosci kurkumy. Wszystkie skladniki kupowalam w sklepie spozywczym,ale sprawdzalam czy nie ma dodatków, bo niektóre firmy dodaja.
  • Traszka, jak sie czujesz? Doszlas juz do siebie? Ile czasu Ci zajelo? Pytam bo ja prawdopodobnie bede operowana w srode 07/09, a 19 - 20/09 mam wazne szkolenie w pracy i zastanawiam sie czy sie wylize do tego czasu... W ogole to jestem dosc spokojna, podchodze do operacji na zasadzie "urlopu". Od zeszlego roku mialam tylko tydzien odpoczynku i teraz zaczynam byc naprawde zmeczona. Staram sie byc optymistka i karmie sie jeszcze nadzieja, ze zmiana nie bedzie zlosliwa (ze wzgledu na negatywne markery) i ze nie jest (a przynajmniej nie byla miesiac temu) duza 27x09mm... Czy ktos z Was tez szykuje sie do operacji? W grupie zawsze razniej... U gory wkleilam link do nowej metody leczenia nowotworow jajnika (i nie tylko) wykonywane m.in w osrodku w ktorym bede operowana. Sciskam i pozdrawiam Was mocno

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat