Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Przyjemnego niedzielnego wypoczynku :)
-
Czarownico tylko pozazdrościć :-) normalnie bajeczka e takich rejonach chciałbym się zestarzec :-)
Ogarnęła imprezkę dla męża :-) eh...
Jestem z siebie dumna :-)
Dobranoc :-)
-
Czarownico b.ładny widoczek z okna masz ; miłego pobytu ! Lupus bardzo dziękuje za wyczerpujące informacje dot.przebiegu twoich chemii; wyglada na to ze każda chemia jest inna; u mnie podobnie; ból odbytu u mnie ustąpił; wszystko wróciło do normy ; 21 września mam kolejny wlew ; jak o tym pomyśle to ... Brrrrr . Po której chemii Lupus zaczęły tobie rosnąć nowe włosy?
-
Czarownico b.ładny widoczek z okna masz ; miłego pobytu ! Lupus bardzo dziękuje za wyczerpujące informacje dot.przebiegu twoich chemii; wyglada na to ze każda chemia jest inna; u mnie podobnie; ból odbytu u mnie ustąpił; wszystko wróciło do normy ; 21 września mam kolejny wlew ; jak o tym pomyśle to ... Brrrrr . Po której chemii Lupus zaczęły tobie rosnąć nowe włosy?
-
-
Ja umyłam okno tylko w kuchni :), a w pokojach mąż wyrabia sobie kondycję, ale teraz juz odkurza :) Ja za to upiekłam ciasto ze śliwkami bo jutro wybieramy sie na działkę :)
Buziaki dla wszystkich <3
-
Czarownico piękny :) widok, podziwiaj i wypoczywaj pozdrawiam <3.
Carmen :( w taki upał myjesz okna, u mnie dalej 35 ;), super kondycja tak trzymaj :) <3
-
kucja dziękuję za informację, szkoda.
-
Dziewczyny mam pytanie, mama ma raka jajnika jak już kiedyś pisałam. Chciała się zaszczepić na jesień przeciw grypie.czy są jakieś przeciwwskazania? Cz w chorobie nowotworowej mizna sie zaszczepic? Wiecie ccoś na ten temat? Wizytę u lekarza mamy ddopiero w listopadzie.
-
Czarownico cudownie :) odpowczywaj :) a ja ze swoim mężem właśnie myjemy okna aby mieć lepszy widok :) :) :)