Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
jak chodze co 3 miechy na kontrol to lekarz mnie nie poznaje,więc trzeba samemu pytac,ja mam zawsze liste i jade,tylko ze ci lekarze mocno szkoleni to niezabardzo chcą wogóle gadac,czasami lepszy jest młodszy lekarz,bo on jeszcze podchodi do chorego z zaangażowaniem
-
witajcie,a ja nie miałam robionego tk już półtora roku.jak ide na wiytę to pytam może tk,a mój lekarz mówi jeżli niema jakiej kolwiek watpliwości to nie potrzeba robic,drugi z moich lekarzy zaleca kontrolnie raz na rok.za miesiąc ide na konsultacje do poradni gdzie mają rezonans magnetyczny w gdańsku,do nowej doktor,jak mi powie że da mi na niego skierowanie to sie przeniosę do niej,jak będzie niedostępna to wrócę do gdynii do centrum onkologii,ale tam tylko tk mają.jeszcze jedno.na konsultacje można chodzi do różnych lekarzy,a leczy się można tylko u jednego tak mi powiedzieli w rejestracji,ale nie mam nic do stracenia,spróbóje u różnych,zwłasza że każdy zawsze coś innego podpowie.raz miałam tylko usg piersi,raz rendgen płuc,tak że to nasze forum jest po to żeby samemu myślec,bo lekarz to kombinat,co 5 minut nowy pacjent.
-
Droga Jasiu11 no to trzymam kciuki..................
-
Drogie kolezanki trzymajcie za mnie kciuki z gory dziekuje pozdrawiam serdecznie i zycze pieknego dnia
-
makro wyjezdzam jutro z Monia o 6 rano , napisze ci jutro to moze mnie odwiedzisz ?
-
Izunia kontrast nie za kazdym razem jest taki wstretny to zalezy jaki im przywioza ,ale mozesz sie wspomagac czyms mietowym pomaga ,doradzil mi kiedys bardzo przystojny pan tak sobie pilismy te kubeczki i w tym czasie opowiedzial mi cale swoje zycie pozdrowionka
-
Kasiorek bylam w kosciolku i przyjelam za ciebie komunie swieta trzymaj sie dzielnie JESTEM z TOBA
-
Izunia nie taki diabel straszny ? Ciesze sie ,ze nie jest tak zle ze skutkami ubocznymi .Pozdrawiam
-
Aniu57 i to jest motywacja wlosy rosna tzn ,ze bedziesz zyc cudny ten twoj wnusio lepiej nie mogl tego ujac WIELKIE BUZIAKI dla WAS
-
A jeszcze na badanie PET lekarze daja jesli podejrzewaja wznowe