Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Makro bade z moim synkiem na filmie ,ale po on idzie do ortodonty i jedzie do Gdanska .JA wyjezdzam z domu 13.40 tak ,ze ledwo zdaze na film do Heliosa a po filmie nie spieszy mi sie do domu .To ma byc dzien relaksu dla mnie
-
-
Makro bede dzisiaj w Olsztynie .15.30 jest film jakbys miala czas i ochote to mogly bysmy sie spotkac ?
-
Polecam:
http://tamizpowrotem.org/files/file/PoradnikNR1_INTERNET_0404.pdf
-
To ja, tak jak patrzę to w sumie jestem pośrodku:P Oczywiście biorąc pod uwagę te wszystkie literki:)
-
Makro W 70% siec zajeta a N1 to zajete czesciowo wezly chlonne POZDRAWIAM
-
-
Kochana Maju nie jestes glupia ale juz nie wiem jak mam ci wytlumaczyc .Stan zaawansowania - w trakcie operacji dopiero w naszym przypadku wiadomo z czym lekarze maja doczynienia jesli jest guz albo dwa i nie wyjdzie po za torebke tzn nie pekl to stan zaawansowania jest np Ia ,ale jak juz guz pekl to narobil nacieki na otrzewna im wiecej naciekow tym stan zaawansowania wiekszy no i teraz skoro u ciebie sa drobne zmiany ,nie widoczne golym okiem to dobrze wlasnie te zmiany dobije chemia .NIE MARTW SIE BEDZIE SUPER
-
Słuchajcie bo może ja już głupia jestem, nie rozumiem tego zaawansowania. Kiedy w takim razie był u mnie ten mały stan zaawansowania skoro teraz mam III a a zmiany są bardzo drobne, nie widoczne gołym okiem tylko pod mikroskopem? Nie rozumiem od czego to zależy..
-
"Maju piszesz ,ze rak o niskiej zlosliwosci bardzo rzadko sie zmienia w agresora ,ale to jest tak im nizszy tym bardziej zlosliwy"
Tym:(