Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Witam dziewczyny. Czy któraś zbierała moze kupony w Tesco na garnki Thomasa? Zostało mi 10 kuponów nie wykorzystanych i chętnie je odstąpię.
    Czy ktoś zaglada jeszcze na forum o odzywianiu? Nie wiem czy jeszcze coś tam zamieszczać.
    Pozdrawiam
  • Aniu a co do kolezanki to szkoda ,ze zapomniala i mysli teraz o dzialce.............................................
  • Witam Aniu57 zawsze mozesz sie podzielic z nami swoimi emocjami .Wiem co czujesz i chcialabys te odczucia opowiedziec i podzielic sie z bliskimi jesli tego nie ma to boli ,Ale tutaj pisz .Ja mam nadzieje ,ze w Ostrolece sie spotkamy wczesniej czy pozniej ,ale to nastapi .Czulam ,ze musze tam byc chociaz wiedzialam ,ze bede po chemi i moge zle sie czuc, tlumaczono mi zebym dala sie na spokoj ,ale nie ja uparta jak osiol dam rade ,to bylo silniejsze odemnie czulam ,ze musze tam byc .Tak jak makro wspomniala ,ze zostalysmy wywolane do tablicy tzn pod sam oltarz bylo nas kilkoro i specjalne blogoslawienstwo ktos z tylu mi mowi sciagnie pani okulary i torebke za chwile upadam pozniej sie podnosze ogarnie mnie wielki placz nawet teraz jak to pisze placze Aniu i dlatego czulam ,ze tam musze byc w tym dniu tu i teraz POZDRAWIAM
  • Witam z ranka wszystkie kolezanki i zyczy dobrego dnia .

Makro wyniki ok zapominamy o chorobie (oczywiscie badania kontrolne -odrobienie lekcji )jeszvcze Gietrzwald i Wilno i dostajesz odemnie malego kopniaczka na szczescie i do pracy .Wiedzialam ,ze bedzie dobrze .Jak tylko Ci przyjda mysli o chorobie to mow asio asio i zapominamy tak powiedziala mi p. z ktora rozmawialam na chemi przesympatyczna staruszka .Jeszcze chwila i przyjezdza twoje szczescie mysl tylko o tym .WIELKIE BUZIOLE KOCHANA JUZ WYGRALAS I TAK JUZ ZOSTANIE PAMIETAJ O 13 -nastce(wiesz o co chodzi)POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Ja też jeździlam nawet w te mrozy zkoleżanką do Ostrołęki i rozmawiałyśmy o wszystkim.Teraz ona czuje się dobrze i tylko mysli o dzialce i zawsze ma wymówkę ,zeby nie iśc albo nie pojechac.
  • 12 lat temu
    Jest mi bardzo przykro,że nie mam z nikim w rodzinie porozmawiać o WIELKICH EMOCJACH I UCZUCIACH JAKIE PRZEŻWAM NA TYCH MSZACH.
  • 12 lat temu
    Ja po chemii musialam zrobic gastroskopię ale zrobilam pod narkozą,nie pamietam nawet kiedy zasnelam i jak usłyszałam glosy to mowie ,że ja jeszcze nie spię.Lekarz anastezjolog mówi to dobrze po juz po wszystkim.Poleżałam pólgodziny i pojechałam do domu.W mojm rejonowym szpitalu to tez robią gastroskopie pod narkozą ale trzeba jedna nocke przed leżeć na oddziale.Dowiedz sie może w Twoim szpitalu tez robia pod narkoza.Jasiu i makro000 cieszę sie ,że byłyście na mszy w Ostrołęce ja nie bylam i cała sobote brakowało mi tego.Bo ja jeżdże w sobote na rano bo mam dobry dojazd a w piątek nie mam połączenia.Ubolewam nad tym ,ze moja rodzina niby wierząca ale nie praktykujaca.Po 20 jest u mnie msza o uzdrowienie odprawia o.Pacyfik .O.Knapczyk nie prowadzi żadnych mszy w Warszawie szkoda........
  • Anula 30,anitap dzieki i pozdrawiam
    Kuka kasiorek nic nie pisze moze wiesz co u niej ?
  • Szymczakanna bardzo sie ciesze ,ze brzuszek czysciutki a za peta trzymam kciuki Buziaki
  • ms_p tez zycze powodzenia trzymam kciuki POZDRAWIAM

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat