Cześć Nana .. ja 20 lat temu dostałam endoxan przy raku piersi ,rzygałam zaraz pare godzin po podaniu pomimo wstrzyknietego wtedy Zofranu . Po każdym podaniu tak było do końca . Jedynym plusem było to ze nie wypadły włosy .. jeśli to jakaś pociecha. Wymioty powodował tez zapach mięsa u mnie. Schudłam 12 kg. Trzymaj się ! Każda tu o tobie myśli -ja także . Pozdrawiam
Cześć, dziewczyny! Witaj, Miłka! Dawno Cię tu nie było.
Margareta, trochę nastraszyłaś mnie z tymi wymiotami. Mam nadzieję, że następny raz nie będzie aż taki straszny, nie będę się upierała przed podaniem Ondarsetronu. Poza tym w domu wcale nie brałam żadnych leków przeciwwymiotnych, bo nawet mnie nie mdliło. To przyszło nagle w nocy. Lekarka uprzedzała, że tak może być, bo Endoxan to jedna z najstarszych chemii, a przez to więcej negatywnych skutków ubocznych, między innymi wymioty. Czuję się zupełnie przyzwoicie, nawet zaczęłam wychodzić na krótkie spacery.
witajcie dziewczyny, mam do Was pytanie, może wiecie jak również jest z hospicjum? Chodzi o mojego wujka który kilka mcy temu miał stwierdzonych tak jelita i przerzuty do wątroby, miał podane dwa rodzaje chemii ale podobno nie zadziałaly. Leczy się w Śremie ale konsultowalam w Poznaniu i powiedzieli ze juz nie ma ratunku, koniec leczenia. On źle sie czuje i szukam miejsca gdzie mógłbym spokojnie odpoczywać. Czy wiecie jak to działa. Może coś wiecie o Śremie? Wybaczcie że tak zarzuca inny temat, ale zależy mi na samej procedurze. Pozdrawiam Was serdecznie
Lilith.p właśnie wujek tam leży. Czy Ty masz jakieś opinie o tym miejscu? Bo powiem Ci szczerze ze trzeba za to płacić a na pierwszy rzut oka nie wydaje się żeby tam była dobra opieka. Może lepiej szukać hospicjum. Zaczęliśmy szukać pielęgniarek które by przychodziły do domu. Może coś wiesz?
agnieszka76, tak jak mówisz, hospicjum domowe będą mieli, tylko że to jedna wizyta w ciągu dnia a potrzebny ktoś do podnoszenia i zmiany np.pieluch, dlatego szukamy pielęgniarek które by przychodziły albo jednak hospicjum bo faktycznie chyba tam są inne zasady niż w tym ośrodku leczniczym. Dziekuje za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.