Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
DLA WAS
Nawet jesli nam zle wroza
my za zycie toast wzniesmy winem z rozy .
Nie latwo zyc ,bo juz nigdy nie bedzie tak samo ,
ale ja wierze tak bardzo wierze .
Przybylo nam troche zmartwien ,ale ja wierze w nas .
Na niebie slonce pieknie swieci to dla nas .
ja wierze tak bardzo wierze .
Wierze ,ze ten zwariowany czas minie
i bedzie tak jak mialo byc
a wszystko inne nie wazne juz .
Jestem pelna nadzieji i wiary
bo ja wierze w CIEBIE ,SIEBIE I W NAS
A wiec toast wzniesmy za nas .
-
Kasiorek nie wiem co u makro nie chce przeszkadzac niech sie soba naciesza tez mi jej brakuje ,ale wytrzymam. .Kochana nie wymyslac z chorobami ja za takie wyniki dziekowala bym Bogu i na kolanach poszlabym do Czestochowy .Wyleczyc sie i trzymac kciuki za te ,ktore maja gorsze wyniki .BUZIAKI
-
Aniu przepraszam gapa ze mnie ,ale juz doczytalam o co chodzi choc to nowe dla mnie .Kochana to tak jak ja zawierzylam zawsze mowie ,ze wszystko w rekach Boga .Wczoraj na NABOZENSTWIE FATIMSKIM u nas w kosciolku jest taki zwyczaj ,ze na ochotnika zglaszasz sie do jednej dziesiatki rozanca i wychodzisz do mikrofony przed Figurke Matki Bozej ,a juz wychodzac z domu mialam takiego plana ,ze sie zglosze .Nie wiem czy to ma znaczenie ,ale zglosilam sie do trzeciej czastki ,nie wiedzac jaka bedzie odmawiana czesc rozanca i sie okazalo ,ze czesc chwalebna o napelnianiu Duchem SwietymTrzymaj sie dzielnie kochana .Sciskam cie mocno.
-
Hi kobitki;)
Nie było mnie tu od wczoraj, bo byłam, że sie tak wyrażę "na występach artystycznych w pracy". Odwiedziłam stare śmieci bo już mi tęskno za nimi i tak jakoś zleciało.
Jasiu moja kochana!
Ja to jakaś pokręcona jestem, wyszukuje sobie choroby. Bolał mnie ostatnio żołądek czy może woreczek nie wiem no i już panika. Dziś z rana byłam na kontroli tej nie gojącej się rany, no i przepytałam Panią doktor czy wszystko u mnie w środku oglądneła i nic tam nie było. Czy żołądek, wątroba, trzustka, jelito itp. bez zmian. No czy nie jestem wariatką? Buziaki dla Ciebie za to że jesteś tu z nami)))))))
A co tam u naszej Makro000?,
Anitap jakie wieści?
-
Jasiu11 ja to na początku tej strony napisalam wszystko.Co pójde do lekarza to nowa choroba.Zawierzyłam te wszystkie choroby PANU JEZUSOWI ,Te rozciąganie mięśni i ćwiczenia ,żeby kręg w klatce piersiowej nie pękł caly.A boli mnie tak jak bu to było serce i pod lewa łopatka.Pozdrawiam.
-
Witajcie Dziewczyny
Mama jest już po operacji. Wycięli jej wszystko. Z informacji od lekarza wiem , że mama ma jeszcze jakieś 1cm guzki na jelitach i otrzewnej. Będzie miala chemioterapię dootrzewną oraz dożylnią w sumie 6 cykli. Powiedzcie mi z Waszych doświadczeń czy jest bardzo źle?
-
Aniu57 w jakim celu to wszystko u ciebie ?Pozdrawiam
Kasiorek co u ciebie ?
-
Dzisiaj dowiedzialam sie dokladnie ,że ja nie biore masażu a jest to mobilizacja czyli rozciąganie tkanki miękiej przy sklinowaceniu w klatce piersiowej.Kamien z serca mi spadł.Dlatego jest taki delikatny i tylko w małym kwadracie.
-
Witam z ranka pogoda ladna zycze wszystkim kolezankom blogoslawionego dnia .
Anitap gratulacje *****Wczoraj na Nabozenstwie Fatimskim modlilam sie za nadi i polecalam nas wszystkie Maryji i prosilam o wstawiennictwo u swego syna Jezusa Chrystyusa .Niech wszystkie Anioly czuwaja nad nami .Mateczko nie opuszczaj nas .Lacze sie z wami calym serduchem w tym bolu .POZDRAWIAM
ms_p trzymam kciuki za dzis ,zeby wszystko pomyslnie poszlo BUZIAKI
Moniarak witam bede w Olsztynie 22 czerwca ,Chyba ze sie okaze ,ze chemia bedzie odroczona za tydzien ze wzgledu na PLT to jak najbardziej zajze do twojej mamy POZDRAWIAM WAS OBIE
Izunia lekarze przestrzegaja tych parametrow ,ale dzisiaj robisz wyniki i moze sie okazac ,ze podskoczyly czasami tak sie dzieje i oby tak sie stalo trzymam kciukasy BUZIOLE A z tego co pamietam u makro byly zanizone minimalnie ,ale chemie dostawala O BOZE JAK MI BRAKUJE JEJ WPISOW
-
anitap
Gratuluje wynikow !!!! bardzo sie ciesze :)
co do Nadi mma nadzieje i modle sie zeby jak najszybciej wszystko wrocilo do normy