Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    ha! ja nic nie wiem, :( nie pomogę niestety
  • 12 lat temu
    Ja sie rehabilituję i wczoraj zrobiłam sobie badania do leearza na ostroporozę.Wapn w surowicy prawie górna granica normy,fosfór bardzo dobry tylko w DZM na wapń wartośc dużo zaniżona.Norma od 100-320 a ja mam 64.Jutro będę miała wynik witaminy D3.W piątek ide do lekarza.Dziś rozmawiałam z lekarzem ortopeda na rehabilitacjii i powiedział,że przy ostroporozie wydalanie wapnia jest zawsze powyżej normy albo w granicach normy.Powiedział,że jeżeli wit.D3 wyjdzie poniżej normy to wskazuje na ostromolacje rozmiekszanie kosci dlatego ta kyfoza .A jezeli wit.D3 w normie to nie wie co.Moze ktoras z Was miala cos podobnego bo ja zwarjuje od tych chorob.Nic nie wyjasnione hematolog,gastrolog ,ortopeda ,endokrynolog,,nie mowiac o onkologu.Pozdrowienia.
  • 12 lat temu
    Witam u mnie teraz wszystko w porządku teraz myślę o zorganizowaniu imprezy dla mojego syna ( 18 urodziny ) a w przyszłym tygodniu znowu chemia ale nie myślę o tym na razie . Cieszę się piękną pogodą i moją rodzinką.Pozdrawiam. Aniu ciesz się wnuczkiem i nie myśl o niczym więcej na co innego przyjdzie czas. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
  • 12 lat temu
    Dzień doberek wszystkim

U mnie też pochmurno, ale jeszcze nie pada. Dziś też mam kupę załatwiania więc zaraz wybywam z domku a strasznie mi się nie chce.
    Za tydzień zaczynam chemie i trochę się boję, nie wiem czemu, ale tyle się naczytałam o tych skutkach że masakra.

Jasiu
    U mnie powolutku do przodu, staram się nie mysleć o chorobie, ale ja to hipochondryczka chyba jestem i coś wymyślam stale. Dziś też na 18tą do kościółka idę, jets msza o uzdrowienie więc za nas wszystkie się pomodlę.

Miłego dnia życzę wam wszystkim))))
  • A nas cieszy pole rozowe
    kiedy wschodzi zboze
    nagietek ktory przekwita w pazdzierniku
    pszczoly dokladnie zlote
    leszczyna co wydaje jednoczesnie kwiaty i orzechy
    spotykamy sie z Matka Boska w ogrodzie
    zyjemy z kundlem na co dzien
    czujemy niewidzialne rece
    widzimy dalej i wiecej
  • Witam z ranka u mnie deszczowo
    Bog zaplac za zyczenia niech Matka Boza wyprasza wam wszelkie laski
    Wczoraj zwbralam sily zeby zawiesc papiery do ZUSu na zasilek rehabilitacyjny bo czas goni jeszcze w nastepnym tygodniu zloze wnioski o przedluzenie zasilku pielegnacyjnego .

Anitap co u was ??????

Szymczakanna usciski dla calej swej rodzinki .Usciskaj ode mnie mocno synka i wnusia POZDROWIONKA

Makro onkolozka nasza mowila ,ze TK teraz idzie bezposrednio do poradni onkologicznej i marker tez .Pomidory rosna POZDRAWIAM

Kochane dzisiaj sie wybieram na Uroczystosc do kosciola zabieram was ze soba .

Kasiorek co u ciebie ????

Rybenka mam nadzieje ,ze ten dol calkowicie poszedl sobie w las Buziaki

Anna57 jak rehabilitacja ????

ms_p jak samopoczucie ????
  • 12 lat temu
    Przyłączam się do wszystkich życzeń.
  • 12 lat temu
    Zdrowia, szczęścia i radości 100 lat!! Buziaki:))))
  • 12 lat temu
    Jasiu. wszystkiego- niech imieninowe życzenia mają moc spełnienia. Buziolki
    Teraz jak mam Stasia, wczoraj nie zajrzałam na forum.
  • 12 lat temu
    Jasiu wszystkiego najlepszego , a najlepsze to zdrowie....

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat