Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Jakie wy dziewczyny wszystkie jesteście dzielne,wytrwale walczycie z tą wstrętną chorobą,super wspieracie się nawzajem i jeszcze innym pomagacie.Raczek tyle lat walczy i to jak dzielnie.Chciałabym aby moja mama też miała tyle siły do walki z tą chorobą i aby lekarze nie odmówili jej chemii ze względu na wiek.Dziewczyny czy znacie panie w wieku mojej mamy które biorą chemie.
  • 12 lat temu
    Kuka opis tych zdjęć wskazuje że to raczej starość...:)
  • A MOŻE NAZWA SYRENA.BO JAK SIĘ DA NA MSZĘ INTENCJĘ TO OD SYREN NIEPODPADA,A OSOBA ZAINTERESOWANA WIE O CO CHODZI,ALE TAK TYLKO MYŚLĘ
  • witam
    po dwóch latach zrobiłam z własnej inicjatywy rendgen płuci tak mi napisałi.zgrubienia opłucnowe w przedniej zatoce przeponowo-żebrowej,pogłębiona kyfoza oraz zmiany zwyrodnieniowe kregosłupa piersiowego ,co to moga byc te zgrubienia,może ktoś wie.oby tylko starośc
  • 12 lat temu
    Pani Krystyno, zaprawy ciągle w tle. Dzisiaj pomidory suszone w oliwie :-) Doskonałe źródło likopenu na zimę :-)
    Renta przyznana na dwa lata, miły Pan Dr był. W pon. VI chemia, opryszczka zniknęła. Oby tak dalej!
    Pani Krysiu, 3 tygodnie... My na 1 chemię czekalismy 8 tygodni.... Dalismy radę!! Trzeba tylko mieć nadzieję i wierzyć!!
  • ynka65315 dzięki za dodawanie otuchy i tak bedzie ja bym była za SYRENKI WALCZĄCE pasuje to do nas jak ulał co wy na to? ynka duze buziaki
  • Do lilith.p ja tez mam taką nadzieje że w końcu dostanę chemię nie wiem tylko na ile to ma wpływ takie odroczenie chemi na 3 tygodnie ale myslęże lekarze wiedzą co robią.Bardzo dziękuję za zaproszenie napewno skorzystam ja miałam ochotę już teraz nawet mąż mi to doradzał ale co się odwlecze to nie uciecze było by fajnie .Mama chyba czuje się dobrze bo piszesz o zaprawach pewno mamę tak wciagnęły że nie ma czasu myslec o chorobie .Super ze wszystko się układa po waszej myśli z mamy leczeniem i z nowym mieszkaniem życzę powodzenia pozdrawiam serdecznie i przesyłam duze buziaki
  • 12 lat temu
    Pani Krystyno, na pewno będzie dobrze! Proszę się nie martwić, zastrzyki pomogą. Ściskam mocno z ciepłej Bydgoszczy. Mam nadzieję, że przy następnej Pani wizycie spotkamy się na soczku przy Panu Twardowskim ;-)
  • Witajcie kochane i dziękuję za troskę ynka lilith.p szymczakanna i cała resztę którą nie wymieniłam jestem załamana i nie mam ochoty na nic chemi znowu nie dostałam płytki jeszcze spadły zamiast wzrosnąc ale teraz zapisali mi 5 zastrzyków zelazo i cyklonaminę i mam nadzieję ze teraz wkońcu dostanę.A na dodatek wczoraj byłam u lekarza zapisał mi antybiotyk 3 dniowy bo strasznie bolało mnie gardło miałam tem i byłam strasznie osłabiona mam tez na wzmocnienie elektrolity w saszetkach i dzisiaj czuję sie lepiej .Wszystko człowiek musi zniesc nie ma wyjscia wszystkim walczącym i wspierajacym swoje mamy mówię damy radę nie macie nawet pojęcia jak siła w nas drzemie bądzmy razem i walczmy z tym intruzem rozgoscił sie a my go nie chcemy.Trzymajmy się pozdrawiam serdecznie jak będe miała wiecej czasu to sie rozpiszę bo teraz mam wnuki na wakacjach przesyłam BUZIAKI szymczakanna powodzenia podczas chemi Jasia11 pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat