Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    obawiam sie, ze musze zmowic te piec Zdrowasiek, :D:D:D
  • 12 lat temu
    :) Dobrze, że choć raz nie jestem jedynym takim dziwnym przypadkiem:)
    Cieszę się, że dzisiejszy dzień fajnie Wam mija. Ja walczę z choróbskiem i usiłuję znaleźć kilkudniowy nocleg niedaleko szpitala (żeby uciekać było gdzie jakby np. kroić mnie chcieli czy coś;) ). Troszkę tych miejsc jest, ale dodzwoń się człowieku... No nic - jeszcze kilka dni zostało.
    Idę zrobić sobie rosołku i chyba dołączę do młodego, który w ciągu dnia śpi bez problemów, a nocą choruje:/

Ale - żeby się Wam nie nudziło:

Dwie siostry zakonne, Matematyka i Logika, przechadzają się po parku blisko zakonu. Jest późno i zaczyna się ściemniać.
    SM: zauważyłaś tego mężczyznę, który nas śledzi? Kto wie,czego chce od nas...
    SL: to logiczne chce nas zgwałcić.
    SM: o Boże, o Boże, zbliża się do nas dogoni nas za 5min i 18sek. Co robimy?
    SL: jedyne logiczne rozwiązanie to przyspieszyć kroku.
    SM: o Boże, o Boże, to nic nie dało.
    SL: Oczywiście, logicznie rzecz biorąc on także przyspieszył.
    SM: o Boże, o Boże, dystans się zmniejszył, dogoni nas za 1min i 44sek.
    SL: jedyne logiczne rozwiązanie, to sie rozdzielić: ty idź na prawo ja na lewo. Logicznie rzecz biorąc,nie może iść
    za obiema.
    Mężczyzna decyduje się iść za siostrą Logika.
    Siostra Matematyka dociera do zakonu cała i zdrowa,ale,bardzo zaniepokojona o drugą, która wraca kilka minut później.
    SM: Siostro Logiko, o Boże dzięki, o Boże Opowiadaj, opowiadaj !
    SL: logicznie rzecz biorąc mężczyzna mógł iść tylko za jedną z nas i wybrał mnie.
    SM: (trochę wkurzona) tak, tak wiem, a potem ?
    SL: zgodnie z zasadami logiki, ja biegłam coraz szybciej i tak samo robił on!
    SM: tak, tak, a potem?
    SL: zgodnie z logiką, dogonił mnie.
    SM: o Boże, o Boże i co zrobiłaś?
    SL: jedyną logiczną w tej sytuacji rzecz: podciągnęłam habit do góry!
    M: o Boże, o mój Boże! a on?
    SL: zgodnie z zasadami logiki: opuścił spodnie!
    SM: o Jezus Maria! I co się stało?
    SL: logiczne Siostra z podkasanym habitem biegnie szybciej niż mężczyzna z opuszczonymi spodniami!

A dla tych, którzy myśleli o świństwach... pięć Zdrowasiek!!! ;)

• Witajcie syrenki super że chemia poleci jak zakończa leczenie po 4 chemi to będziesz miała tak jak ja ciekawe czy zrobią ci TK jak będziesz miała jakies wiesci to napisz TRZYMAJ SIĘ .Lilith.p super wiesci tak trzymac pewnie mama już spokojniejsza bo są efekty DUŻE BUZIAKI.Mycha ty bys się nadawała z moim mężem też ma takie poczucie humoru i ciągle ma usmiech na tważy kiedys mnie to denerwowało bo myślałam że nic nie bieże na poważnie a on mi odpowiedział że poważnie to się w trumnie lezy, i od tej pory nie staram się go zmieniac i do niczego nie zmuszac , każdy musi byc sobą.A tak apropo ktoś kiedys powiedział : nie staraj się zrozumiec kobiety ty tylko ją kochaj:Więc kobitki kochajmy się i szanujmy na wzajem DUŻE BUZIAKI DLA WSZYSTKICH
  • 12 lat temu
    Izka lekarz widział to Tk?Co powiedział?.

Raczku wróciłas już z urlopu.Co u ciebie ?
  • 12 lat temu
    Lilith.p Swietnie że wyniki dobre ,cieszę się razem z tobą.Pozdrawiam wszystkie Syrenki.
  • 12 lat temu
    Siema laseczki:))))
    Jasiulku dobrze że już naprawiłaś kompa i jesteś z nami******)
    Właśnie jak to zwykle na chwilkę ze szpitalka wpadłam do domku się zameldować na forum i napisać że chemia pójdzie:)))) Jednak jeśli przy następnej będą słabe wyniki to już mi jej wystarczy tak rzekł p. doktor. Ale ja wolę całą!!! mówię a on że mi te 4 stykną w razie co. No cóż zobaczymy.

Mikra dziś mam doktora Hudzica, całkiem sympatyczny gość, tylko ma jakiś tik nerwowy krzywi nos (ale to chyba skutek pracy tyle lat w oparach chemicznych:))))

Ogólnie laski jest ok:)) Wszystkie moje Syrenki pozdrawiam serdecznie:)))

Mycha, przy Tobie człowiek się uśmiecha :))
  • 12 lat temu
    lilith.p
    Ale radosc, ciesze sie z Wami:)))))))))))))))))))))))))))))))))
  • Dzieki Syrenki .Juz nie mam wyrzutów sumienia.Nie zwracam uwagi na jego spojrzenia jak sie modlę.Może sam dojdzie do tego ,że z Bogiem inaczej się żyję i dużo, dużo lżej.Po południu wybywam z domu .jade do kościola na Nowy Świat tam jest wystawiony Przenajświetrzy Sakrament ,potem msza a później Nowenna do św.Judy Tadeusza.Wracam na kolacje z herbatką(mycha ja nie będe szukać herbatki).Dzięki Syrenki i Buziaki.
  • 12 lat temu

Użytkownik @lilith.p napisał:
    Witajcie :-)Mama po USG, zmiany w jamie brzusznej, na odbycie, jelicie, pęcherzu zniknęły! Tyle stresu rano z tymi badaniami, a tu powód do radości. Nie zbiera się płyn :-) Została tylko otrzewna, badanie w październiku....Pani dr mówiła, że gdyby zmiany były duże, to by je widziała, a tak... Huh.

YUPPPPPPPPPPIIIIIIII!!!!!!! Super wieści. Tylko tak dalej!
  • 12 lat temu
    Witajcie :-)

Mama po USG, zmiany w jamie brzusznej, na odbycie, jelicie, pęcherzu zniknęły! Tyle stresu rano z tymi badaniami, a tu powód do radości. Nie zbiera się płyn :-) Została tylko otrzewna, badanie w październiku....Pani dr mówiła, że gdyby zmiany były duże, to by je widziała, a tak... Huh.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat