Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    annaszymczak i bodzia41 a ja mam usg tez 26.11 jestem z wami :):):)
    Ja czuje sie swietnie i nie moge tego pojac
  • 12 lat temu
    Aniu ja 26.11 mam tomograf, będę mysleć o Tobie:)
  • Jasiu ja się do Ciebie uśmiecham teraz telepatycznie a potem w realu. RM mam 26.11. teraz nabieram sił ale ogólnie to tylko nogi mnie bolą a tak ok. Buziole.
    Ona25 Ms_p milczy więc nie wiem co u niej, powinna być na 2 chemii, nie napisała mi po jakiej tak okropnie się czuje. pozdrawiam
  • 12 lat temu
    ognisko może być mikroskopijne i nawet PET nie wykaże
  • 12 lat temu
    Jasia11, badanie wyciętego guza jajnika-nowotwór zlosliwy guz Krukenberga, sugerowany przerzut z układu pokarnowowego lub z piersi,
  • 12 lat temu
    KAZDY USMIECH MOZE BYC ZBAWIENIEM DLA CHORYCH LUDZI
  • 12 lat temu
    bodzia 41 co to znaczy ,ze moga ogniska pierwotnego nie znalezc jakie badania robilas ,ze wiesz ze on siedzi ?:):):)
  • 12 lat temu
    annaszymczak napisze wszystkie smutne mysli i zrobie to co trzeba :)

Makro dzieki za obrazek i aniolka wszystkie prezenciki od ciebie stoja na honorowym miejscu :):):)

ynka ,ania 57 ,Justyna S,Pityna ,Agasia ewcia 35,heniaw ,Fraszka33 Pozdrawiam napiszcie co u was ?;:):):)

Aniu57 kiedys pisalas o swojej kolezance ,ktorej nie chcieli nawet operowac co u niej ?
  • 12 lat temu
    Witam sloneczka i pozdrawiam

Jestem po kontroli dostalam na Peta i mam zrobic USG ginekologiczne .Peta mam juz w piatek i z tymi wynikami jak najszybciej do lekarza .Wczoraj na korytarzu przezylam szok ludzie chorzy na to samo a jeden na drugiego wilkiem nawet uslyszalam ,zeby lekarka nie byla taka madra bo jeszcze przyjdzie kryska na matyska -to wszystko jest chore siedzialam na korytarzu i nie dowierzalam co ci ludzie wyprawiaja /

Marker CEA mam 0,49 pomylkowo mi zrobili zamiast CA 125 ,ale to dobrze chociaz wiem ze jest w normie tylko nie dopytalam na co on jest tak dokladnie .

mania odezwij sie pozdrawiam :):):)

annaszymczak kiedy masz rezonans ?:):):)

kasiorek i Mikra co sie dzieje ,ze nie piszecie nie zapominajcie o nas :):):)

Wczoraj spotkalam sie z makro bylo super jak zawsze byl obiadek latanie po szmatkach i na koniec sprawilysmy sobie maly prezencik kupilysmy sobie identyczne sweterki
  • 12 lat temu

Użytkownik @moniaRak napisał:
    Pytanie do Mycha,czy ci przed wycieciem torbiela robili Ca125?jeśli tak to ile wyniusł?

Witam.
    Badanie Ca125 przed usunięciem - 35,44 (to był chyba 14 lub 16 tydzień ciąży), następne badanie w maju (w szpitalu) 27 (lub 24) "z groszami" - niestety nie pamiętam dokładnie, a nie mam wyników przy sobie. Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat