Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam moje kochane osiemnastki

Mikra wszystkiego najlepszego z okazji Srebrnych Godow buziaki dla ciebie i twojego mezusia ;*

kasiorek a ja za ciebie trzymam kciukasy za jutrzejszy dzien :D

annaszymczak dzieki :D

ewcia35 czesc kochana fajnie ,ze napisalas bo ja tak sobie od poczatku czytam nasze forum i tak sobie marzylam ,zebys napisala i sie stalo ciesze sie ,ze u ciebie ok :D

Mikra i Kasiorek przyznac sie ktora wygrala w totka bo jedna wygrana jest we Wroclawiu

• 12 lat temu
    Mikra,przyjmij serdeczne życzenia długich,wspólnych lat w zdrowiu i radości..
  • 12 lat temu
    Mikra-najlepszego dla Ciebie i Męża z okazji Waszej Rocznicy!!!!!!!!
  • 12 lat temu
    Kasiu zycze Wam wszystkiego najlepszego!!!
  • 12 lat temu
    Aniu wielkie dzieki:))))
  • ..........((¦,»*—*«¦ »*—*«,¦))
    ((¦,»*—*MIKRA 43)) ((¦,»*—*¦*—*«, ¦))
    *”~~”*°•._~”*°••°*”~_.•*”~~”*°•.
    ****** ¦KASIA i MĄŻ !!!!!!!!!!!¦ ******
    •°*”~.•°*”~.•°* ”~_~”*°•.~”*°•.~
    Ulotne, krótkie i szalone
    Szczęście bardzo upragnione
    Nie patrz na to co jest w tyle
    Bo nasze życie to tylko chwile.
    Ciesz się słońcem
    Ciesz się chmurą
    Wtedy będziesz tylko górą.
    Optymizmem zarażaj ludzi
    Niech się w Tobie radość budzi
    Słuchaj ptaków
    Słuchaj lasu
    I dla siebie znajdź trochę czasu.
    Pamiętaj, że życie to jest świat
    W którym możesz rozkwitać jak kwiat.
    *``♥´´* *``♥´´**``♥ *``♥´´**``♥
    «*»*¯*«, _)) ♥ (( _ , »*¯*«*»
    :ŻYCZĘ WAM KAŻDEGO DNIA:
    «*»*¯*«, _)) ♥ (( _ , »*¯*«*»
    ___$$$$$_____$$$$$_♥Zadowolenia
    _$$$$$$$$$_$$$$$$$$$$_♥Słońca
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$_♥Ciepła
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$_♥Pogody
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$_♥Światła
    _$$$$$$$$$$$$$$$$$$$_♥Uśmiechu
    ___$$$$$$$$$$$$$$$$_♥Zdrowia
    _____$$$$$$$$$$$$_♥Przyjaciół
    _______$$$$$$$$$_♥Spokoju
    _________$$$$$_♥Zdecydowania
    ___________$_♥ MIŁOŚCI
    Wszystkiego najlepszego z okazji SREBNYCH GODÓW!!!!
  • 12 lat temu
    Czytam Was Kochaniutkie, samopoczucie bez zmian. Jak dojde do siebie to napisze jak bylo u Kurta. Dziewczynki trzymam kciuki i zycze powodzenia na chemi , pecie i badaniach.
    Tylko napisze dla rozweselenia, ze moja Toska-westka, pod nasza nieobecnosc zjadla dlugopis i teraz mamy Smerfetke, znaczy sie jest nie biala ale niebieska, ale co do schronu mam oddac jak kocham ja jak dziecko?
    Milego dnia dziewczynki, ide zalegac, acha mam dzisiaj 25 rocznice slubu a ja w bambetlach, dobrze ze glowne uroczystosci odbyly sie w weekend. Buziaki Kasia
  • 12 lat temu
    szymczakanna na pewno sie uda!

Ja wam czasem troszeczke zazdroszcze tych Waszych spotkan...Super sie macie.

Pozdrawiam.
  • ewcia35 na mnie też tak działają Kanary, lubię wyskoczyć tam na tydzień zimą i podładować akumulatory. Nie wiem czy w tą zimę się uda, zalezy kiedy skończę leczenie.
    Jasiu11 nie zawsze marker jest wskaźnikiem choroby, poczekaj na PETa , pamiętaj że jego też trzeba zweryfikować gdyż pokazuje stany zapalne więc nie wszystko co świeci jest nowotworem. U mnie wykazało przerzuty na śledzionę a RM tego nie potwierdził.Widzimy się 23.12. Makro już ustaliła miejsce.
    Kasiorku trzymam kciuki i czekam jutro na dobre wieści.
    Elbe gdzie się podziewasz? Wrócił mi już smak po chemii, może co upieczemy? Na niedzielę trzeba rogaliki z białym makiem bo to Marcina.
    Pozdrawiam.
  • 12 lat temu
    Witam wszystkie Syrenki. Dawno nic nie pisalam, ale myslami jestem zawsze z Wami. To juz chyba tak jest ze to Forum (nawet jak jestem nieaktywna) stalo sie czescia mojego zycia...
    30.08.11 mialam ostatnia chemie i teraz jest wszystko OK. chodze grzecznie na badania kontrolne i jak mowia ze wszystko w porzadku to tego sie staram trzymac, choc gdzies w srodku mnie czai sie odrobina strachu zeby znowu sie Historia nie powtorzyla jak poprzednio...ale szybko odganiam takie mysli..

Dzis minal tydzien jak wrocilismy z Urlopu na Gran Canarii, rok temu bylam tam lysa jak kolano...
    To juz jest chyba jakis Fenomen z ta Wyspa, tam tryskam energia caly dzien a w domu nie mam sily na nic hi,hi,hi Chyba zaczne szukac tam pracy...
    Pozdrawiam was serdecznie i zycze tylko zdrowia.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat