Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam kochaniutkie:))
    Aniu piłam pokrzywę, winko i tandyferon przepisany przez lekarza. Jutro zobaczę jak to wygląda. Nie wiem czemu ale w nocy mam parcie na pęcherz, muszę wstawać co 2 godz do wc, a w dzień jest normalnie. Dziwne.
    A do Mikry pewno że pójdziemy:)) wejdziemy oknem jak zamknie drzwi hihihi:))

Jasiu daj znać słońce, jak coś bedziesz już wiedzieć, trzymam mocno kciuki za Ciebie, musi być dobrze:))

Mira jak tam? Zdrowaś już trochę?:))
  • 12 lat temu
    Witam serdecznie wszystkie panie. U mnie pogoda paskudna

kasiorek pisalam ,ze na zakrecie bo markery ida w gore juz mam 56 i dlatego dostalam na Peta a u ciebie ostatnia chemia superancko tylko mam nadzieje ,ze po skonczonym leczeniu bedziecie tu zagladac i wspierac tych co sa na zakrecie :):):)

bodzia 41 jak u ciebie z markerami ?:):):)

krysiu65 napisz co u ciebie ?:):):)

aN
  • Kasiorku jak samopoczucie przed czwartkiem, stosowałaś coś na krew? Musisz kończyć chemie,żebyśmy spotkali się z Mikrą43 na jej pokazie kulinarnym.
  • 12 lat temu
    Jasiu, czy coś się dzieje? Zakręt zakrętem, a później już prosta droga:)))
  • 12 lat temu
    Aniu57 fajnie ,ze sie odezwalas markery super Pozdrow kolezanke :):):)

kasiorek w czwartek bierzesz ostatnia chemie tego ci zycze :):):)

Mikra dochodz szybciutko do siebie i napisz co to za kurs :):):)

annaszymczak dzieki :):):)

• Jasia 11 moja koleżanka czuje sie świetnie to juz bedzie 15 lat po .Tylko ja przeez ten żołądek jestem do niczego.Nie chce mi sie nic bo te mdlości są okropne ,schudłam już 5 kg.Robiłam markery z tej samej próbówki ,tylko surowica była rozlana do 2 dwóch probówek i wyniki 10,08 i 12,6.Na tym samym aparacie.Pozdrawiam wszystkie Syrenki.
  • 12 lat temu
    A co było na tym kursie, podziel się z ciekawskimi!
  • 12 lat temu
    Witam Was Kochaniutkie.
    Bylam w Warszawie przez caly weekend, byl kurs u Kurta Schellera, byla romantyczna kolacja u Fukiera. A teraz jestem ledwo zywa, przyjechalam przeziebiona a skonczylo sie na tym ze od wczoraj wieczora biore antybiotyk. Ale co tam, nie takie rzeczy sie przechodzilo.
    Pozdrawiam Was serdecznie..
  • Jasiu czego nie możesz pojąć? Dobrze że czujesz się świetnie i nie wmawiaj sobie,że coś jest nie tak.
    Jasiu11, bodziu41 26 listopada MOC JEST Z NAMI i nie ma innej opcji. Ja chyba będę najdłużej czekała na wyniki.
  • 12 lat temu
    Hej dziewczyny:)))
    Jestem odzywam się już. Nie było nas w domu na ten długi weekend a wczoraj też miałam troszkę roboty. W czwartek na 6 chemię i mam nadzieję że ostatnią w życiu i teraz będę już zyła w zdrowiu co najmniej do 60tki:))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat