Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Hejka, właśnie wpadłam do domku, szybko obiadek i lece z powrotem do szpitala. Nie wiem jakie wyniki dokładnie bo lekarka czasu nie miała:((( z tego o chlapła to hg powyżej 9 a płytki 109tyś i chemia pójdzie:)) Buziaki

Jasiu Ty nasza dobra duszyczko masz mi się nie świecić na pecie:)) Tylko na forum możesz błyszzceć:))) 3mam kciuki nawet u nóg:))))
  • 12 lat temu
    Jasia11 super wiadomosc! Trzymam kciuki i wierze ze bedzie wszystko ok.

lilith.p dziekuje bardzo.:)

Dobrze wiedziec ze jestes. Ty tez jestes nasza. A tak w ogole to piersiaste mi sa baedzo bliskie, moja mama i ciotka do tego grona naleza, sa niesieciowe.
    Usciski dla wszystkich:)
  • Kasiorku jak wpadniesz do domku napisz słówko. Buziolki
  • jasiu 3mam mocno!!!!!!!!!!!!!
  • 12 lat temu
    Rybenko ,ale tyz nasza

Kochane dostalam tel jade dzisiaj na Peta trzymac kciuki Mateczko czuwaj
  • 12 lat temu
    ewcia, ja tu jestem, malo sie odzywam, bo ja jestem piersiasta, a tu takich malo, i co ja mam sie wtracac do was, jajecznych:)
    Ale czytam i nieustannie trzymam kciuki :*
  • 12 lat temu
    http://chustka.blogspot.com/
    Ewcia25 to właśnie blog Chustki
  • 12 lat temu
    Po prostu życie....
  • 12 lat temu
    Jasia 11 czytalam wasze wczesniejsze wpisy i zrobilo mi sie przykr ze znowu jedna z nas odeszla, chcialabym poczytac jej Bloga, bo przeciez czesc jej zawsze na tym swiecie pozostaniei to jest bardzo wazne wg.mnie nie zniknac jak cien... Tylko mam problem, nie znalazlam tego Bloga, moglabys mi dac namiary?
  • 12 lat temu
    Rybenki wpis przed chwila widzialam na innym Forum, na Necie chasa tylko towarzystwo mienila...Jest nam chyba troche przykro?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat