Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Czesc Dziewczynki. A ja nadal nieustajaco chora, a co. Wezwalam dzisiaj lekarza do domu, przyszedl 80 letni staruszek, przepisal nowy antybiotyk i inne lekrstwa zainkasowal 170zl. I poszedl. A ja czekam kiedy bedzie lepiej. Caly tydzien mam w plecy.
Jasiu trzymam kciuki.
Kasiorek to bardzo dobrze ze chemia pojdzie.
Ona 25, wiem co czujesz ja przed moja lobuziara Toska mialam przez 15 lat jamnika, kazda jego chorobe przezywalismy cala rodzina.
Fajnie ze weteranki( bez obrazy), sie odzywaja:)
-
ewcia- jest podejrzenie padaczki :( guza lub innych rzeczy (nie pamietam nazwy bo byly bardzo dziwne) lekarz mowil ze bez badan nie moze nic powiedziec - a wymyslac nie bedzie - prosil tez zeby nagrac dziwne zachowanie mojego piesia I wyslac mu na poszte (pies czasami bardzo dziwnie sie zachowuje, jest rozkojarzony, czasami jak go wolam to patrzy w moja strone ale mnie nie widzi I wtedy szyka po wechu, czasami macha dziwne glowka tak jakby mu sie w niej krecilo) lekarz powiedzial ze jak nie ma wynikow to mamy sie nie martwic - piesio ma 8 lat - jest czarnym labem
bylam 2 tyg temu u innego weta - to idiota powiedzial ze to od jego bolacej nogi - a ten nowy powiedzial ze z noga wszystko ok - ja juz wczesniej podejrzewalam ze to cos z glowa temu poszlam do innego lekarza
ach - mam nadzieje ze to sie dobrze skonczy :( teraz czekam na odzew z ubezpieczenia I jak tylko pokryje badanie to odrazu ide - takie badanie kosztuje 4 tys dolarow :/ (caly komplet badan zeby sprawdzic co mu jest)
sorry dziewczyny juz przestaje pisac o nim - jak czegos sie dowiem co mu jest to wtedy napisze
-
A agasia dalej milczy...szkoda
-
Kurcze dziewczyny strasznie mi przykro ze tak odlegle terminy macie i tyle zachodu Was to kosztuje...
Ja na USG czy RTG nie musze w ogule czekac to praktycznie jest na miejscu albo w ten sam dzien. Najdluzej raz czekalam na TK bo pierwszy termin doslownie przespalam - az 2 tygodnie...
Ale wiem ze w Polsce to nawet prywatnie kosztuja terminy wiele zachodu, moja mama leczy sie w Polsce i nie chce slyszec o przeprowadzce do Nas..ale jej wole uszanowac musze czy mi sie to podoba czy nie...
-
ona 25 co powiedzial Weterynarz?
-
dzieki dziewczyny - to nie jest wspolne ze swinka - pech chcial ze piesio zachorowal w podobnym czasie
-
Pozdr dla wszystkich!!!!!!!!Jasia to naprawdę dobra duszyczka tego forum!Trzymam również kciuki za Syrenki te które idą na badania i za te które biorą chemię-dobrych wyników!Buziaki......
-
Witaj Aniu ,ostatnio byłam na wizycie 30 września a przedtem w sierpniu trafiłam na nowinke i dała mi skierowanie na usg i mammografię i kazała przyjechać za miesiąc teraz mam wizyte 13 lutego ,to będzie 16 miesięcy po chemii i żadnych dodatkowych badań tylko usg ginekologiczne markery za własne pieniądze biedna ta nasza klinika
pozdrawiam
-
Hej aldi.36 na obrazówce wywalczyłam RM, pani psorka spytała mnie kto dał mi skierowanie na PETa przed chemiami i wszystkie badania- myślała ze to z ich pieniędzy- powiedziałam że nie i dla tego mają mi zrobić badania kontrolne takie jak trzeba bo na USG zmian w obrębie jamy brzusznej nie było widać a na RM tak, więc po co mi ich obrazówka tylko RTG i USG jamy brzusznej. Kiedy masz poradnię? ja 26.11. obrazówkę. Napisz na mailu jak Twój mąż się czuje. buziolki
-
ewcia35 dzięki za odpowiedź
pozdrawiam wszystkie Syrenki