Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
bodzia41 jestem z toba i czekam na dobre wiesci :)
-
Jestem po badaniach wszysto ok wizyte mam za 3 miesiace .Boze dziekuje chwilo trwaj ..............................................
-
Witam Syrenki i pozdrawiam zycze blogoslawienstw z gory :)
kasiorek zycze wszystkiego co najlepsze ,spelnienia marzen a przede wszystkim zdrowego spokojnego zycia :):):)Spoznione ,ale szczere . Super ,ze masz pieska jest to obowiazek ,ale ilez przy tym radosci (jest to super przyjaciel do ktorego mozna sie przytulic kiedy jest zle a w poblizu nie ma mezusia i sie zwierzyc i na bank zatrzyma to sobie ):) Usciskaj swojego wielkoluda od cioci .
szymczakanna markery super i juz od jakiegos czasu trzymam kciuki i nie tylko ..kciuki .Musi byc ok Usciski dla wnusia :)
-
Aniu, dobre wiesci bardzo sie ciesze, RM tez bedzie ok.
Spokojnej nocki- karaluchy pod poduchy:))))))
-
Witam wieczorową porą. Marker na tym samym poziomie był 5,0, dzisiaj 5,2. Czekam na wynik RM.
Dziękuję za 3manie kciuków Kasiom i Ewci. Ewunia a jak Tobie poszło dzisiaj?
Pozdrawiam i życzę kolorowych snów.
-
Ninetko, jeśli to prawda, szczerze ci dopinguję. Odezwij się co jakiś czas,żeby powiedzieć,że nadal jest ok, może ktoś skorzysta z twojego przykładu.
Ja mam na ten temat swoją teorię, ale nie będę się tu wymądrzać.
Dziewczyny, co macie na bolące stawy? Za 3 dni mam reumatologa, muszę się przygotować do rozmowy:)
Muszę się pochwalić, że mam już rzęsy, brwi i grafitową szopkę na głowie:) grafitową, bo byłam brunetką, a teraz jakby ta czerń wypłowiała.
Pozdrawiam z wieczora.
-
Ninetka gdy czytałam twą wypowiedż przypomniał mi się kawał o człowieku który w trakcie powodzi nie chciał przyjąć pomocy ratowników bo mówił że Bóg go uratuje. W końcu woda go pochłonęła, trafił przed oblicze Boga i pyta z żalem -dlaczego mnie nie uratowałeś? Wtedy Bóg mu odpowiedział że przecież wysyłał ratowników .
Nie chciałam być złośliwa tylko myślę że nie możemy oczekiwać pomocy od Boga jeśli rezygnujemy z leczenia ,które wedle obecnej wiedzy jest konieczne. Pozdrawiam .
-
Witam serdecznie
U nas dzisiaj piekne słońce i ciepło.
Kasiorku najlepszego z okazji imienin i duzo radosci z pieska ja tez miałam psiaki i sama wiem jaka to radosc one umieja oddac miłośc która sie im okazuje pozdrawiam.
Lilith.p bardzo sie ciesze że mama ma dobre wyniki i że leczenie jest nie zakłócone pozdrawiam i życzę zdrowia oby tak dalej.
Mikra43 wracaj do zdrowia bo TK musi wyjsc dobre tego ci szczerze życze.
Krysia65 trzymaj sie musisz to przezwyciezyc wypoczywaj nabieraj sil a niedługo wszystko pomału wróci do normy DUŻE BUZIAKI.
ninietka pozdrawiam ciekawie piszesz masz rację że każda z nas wybrała swój kierunek leczenia i kazda z nas odpowiada sama za swoje decyzje i nikomu nic do tego bardzo cie podziwiam.
Zainteresowało mnie to co piszesz między innymi o Gravioli tak sie składa że ja tez znam to zioło jeżeli mozesz to napisz czy używasz ja cały czas czy robisz przerwy ? Zycze ci zawsze dobrych wyników i dużo zdrowia.
Pozdrawiam was serdecznie życze dobrego samopoczucia
-
Kasiorek wszystkiego najlepszego też mam Dejzi maltanka ma 5 miesięcy
pozdrawiam wszystkie Syrenki
-
Kasiorek, spoznione, ale szczere wszystkiego naj,najlepszego z okazjii imienin.:)
Krysia65 trzymaj sie i wypoczywaj pod ciepla kolderka, za pare dni bedzie znowu lepiej.)
Aniu 3mam kciuki za badania.:)
Pozdrawiam wszystkie Syrenki bardzo serdecznie.:)
Mysle o Was czesto .Ostatnio malo pisze, znow mnie dopadl jakis dziwny nastroj...jedynie bezmyslnie strzelac w "kuliki" potrafie...
U nas dzisiaj jest paskudnie deszczowo...