Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Elbe dzieki .Przez dwa tyg moje serce wisialo na agrafce ,ale teraz wrocilo na swoje miejsce .Powiem tak po wczorajszym dniu jestem jeszcze silniejsza :)
-
Super wieści JAsiu Kochana :)))))))
-
Syrenki nie wiem czy pamietacie co miesiac kazdego 27 odbywa sie msza w naszej intencji w Gietrzwaldzie jesli mozecie to w tym dniu pojsc na msze i przyjac komunie sw POZDRAWIAM
kasiorek PET CZYSTY ide na msze :)
-
Droga Elbe,z tego co słyszałąm o interpretacji snów,to płacz we śnie oznacza radość na jawie.....czego z całego serca życzę
-
Dziś wstałam już 9,30:) , bo miałam okropny sen-ukradli mi torebkę z pieniędzmi, dokumentami, komórką, a byłam gdzieś na obcej ziemi i pamiętałam tylko numer tel. domowego rodziców..... itd. spłakałam się okrutnie:(
Ale ale jak wstałam , to pomyślałam- Kasiorek już pewnie po wybiegu:):), dawno na nogach a ja gniję w piernatach:)
Włos sypie się nie tylko na głowie, ale tu wcale nie cieszy, było fajnie, bez depilacji:)
Jasia, gratulejszyn. Ile zdrowasiek odmówiłaś? :):) Bardzo się cieszę !
Pozdrawiam wszystkie walczące i te dziewczyny, które wracają do rzeczywistości.Pa
-
Zapomnialam pogratulowac kolezankom graficika i szronu:))))))))
-
Jasiu bardzo sie ciesze ze wszystko ok!
Boziu zeby i u mnie bylo dobrze, boje sie:(
Kasiorek jak wydobrzeje to sie odezwe, na razie bez zmian kaszle jak gruzlik, musze sie kurowac zeby wylezec spokojnie na TK. A tak wogole co to za zabieg u chirurga?
Pozdrawiam Was Dziewczynki bardzo sedecznie, buziaki K.
-
Kasia u nas jest tak. Po badaniach takich jak miałam wczoraj po 6 chemiach, jeśli jest wszystko ok to kierują do poradni ginekologii onkologicznej gdzie przyjmują lekarze z oddziału. Pierwsza wizyta po miesiącu a potem w zależności od stanu zdrowia pacjentki. Najdłuższa przerwa w wizytach to jest 3 miesiące.
Czekam teraz na wynik RM i wtedy zobaczę co dalej, badanie ginekologiczne miałam nie dokładne, bo wiem jak badają inni lekarze a nie to co miałam wczoraj więc wiarygodny bedzie dla mnie ten wynik- badaną miałam jamę brzuszną i miednicę.
Jasiu kochana ja wiem,że też myślami jesteś ze mną. Cieszę się że wszystko ok.
Gravioli nie polecam dziewczynom które mają niskie ciśnienie, ja takie mam i po gravioli miałam problemy, dopiero potem doczytałam że ona obniża ciśnienie.
Życzę miłego dnia wszystkim SYRENKOM
-
Dziewczyny napiszcie jak wyglądają wizyty kontrolne? do jakich lekarzy chodzicie? Bo ja mam zrobić tk i jak będą wyniki to zapisać się do chemików i ginekologa dopiero, a później to jak? oni będą wyznaczać terminy następnych wizyt?
-
Witam dziewczynki z rana:))
Byłam z sunią, wypiłam siemię i kawę i zasuwam zaraz do mojej gin po skierowania na badania genetyczne i morfologię i do chirurga umówić się na zabieg.
Jasiu a jak Twój Pet?
Mikra jak wydobrzejesz to daj znać:)
Aniu cieszę się że jest ok:))
Elbe Tobie graficik się rzucił, a mi szronem posypało:)))