Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam z ranka pozdrawiam i przesylam kazdej z was do bucika serduszko z napisem POMYSL O CZYM MARZYSZ A SW MIKOLAJ JE OD RAZU SPELNI :):):)
makro kuruj sie jak juz bedzie ok to daj znac .Ja sie wybieram na Sylwestra i co mam tyle nie tanczyc jak ja to kocham ???? :)
mariamagdalena w niedziele jestem z toba MOWISZ I MASZ :)
kasiorek kuruj sie dziewczyno ja znam co to bol wspolczuje oby cos szybko usmierzylo ten bol ZYCZE CI TEGO :)
Mikra43 trzymam kciuki choc wiem ,ze wynik bedzie ok :)
Elbe mowisz o modlitwie jak to wyglada ??? U nas zamawia sie msze a to mnie zaciekawilo :)
ewcia35 :)
raczek:)
mania :)
-
Witam Wszystkie Kobietki :) jestem tylko na chwilkę, zaraz się szykuję, bo dziś w eleganckiej restauracji mamy firmową kolację wigilijną :) trza "czapeczkę" natapirować !!,hihi
Jasia12; szymczakanna - dzięki za porady, wczoraj wieczorem zdecydowałam, że jak mi nie przejdzie albo będzie gorzej to dziś idę do lekarza, ale o dziwo przeszło :) oj, bałam się ze to zapalenie pęcherza :(
makro - daj znać po wizycie..ciekawam dlaczego tak cierpisz??
kasiorek - współczuję :(....może zamów wizytę lekarza do domu...
nana- skorzystam z Twoich porad..dzięki :)
Odezwę się po 2 chemii, tzn w niedzielę albo w poniedziałek. Boję się...
szymczakanna; Jasia12- dziękuję za modlitwę i pomyślcie o mnie przez chwilkę w niedzielę rano....oby wszystko poszło dobrze...ech:(
Spokojnego wieczoru Wszystkim!:)
-
Makroo ja po skończonej chemii dostałam skierowanie do hematologa.W trakcie chemii miałam 3 razy toczoną krew.Od koleżanki z naszego forum dowiedziałam się (ona też miała problemy z krwią po chemii)kazała mi pic smoczą krew to wyciąg z drzewa Sandre de Drago.Po miesiącu hematolog bardzo się zdziwiła jak mam dobrą morfologię.Powiedziałam mu co piłam to sie uśmiechnął i nie wierzył.Przez te krople uniknełam transfuzjii krwi po ostatniej chemii.
-
Pytałam 2 razy , co jest dobre na bóle stawów. Nikt mi nie odpowiedział, ale ja jestem dobra :) i wam powiem - Traumon w sprayu, bez recepty. Moja pani reumatolog sama jest po nowotworze, więc ostrożnie przydziela leki.
Kasiorek, otwierałaś dziś pocztę? :))
Nie wiem, jak u was, ale w naszym Seminarium Duchownym można sobie zamówić onlaine modlitwę w swojej intencji:) To tak a propos modlitw i świętych:))
Pozdrawiam. U nas świeci słonko i śnieg topnieje.
-
Kasiorek, ja rowniez mam czesto problemy z kregoslupem, miesniami itd., tez mialam obawy bo na forum wyczytalam ze nam wolno tylko zabiegi wodne...no ale to czytalam juz po nastawianiu przez kreglarza, masazach, zabiegach z pradem...Oczywiscie ze mialam mieszane uczucia...ale jak mi tak dokladnie dopieka to korzystam nadal z tych zabiegow zeby sobie ulzyc. Poki co jeszcze mi to nie zaszkodzilo, nawet z nidokainy miejscowo juz korzystalam. Pozdrawiam bardzo serdecznie.
-
Cześć Kochane, w końcu udało i się dostać bo od 2dni problem z netem mam:(
Aniu już się pojawiłam ale za to połamana cała:( Makro balowała a mi kręgosłup siadł bez baletów:((( Znowu nie napier....ją lędźwie ani schylić się ani siedzieć normalnie porażka:(((( 2 lata temu miałam przepuklinę między kręgową i rwe kulszową w tatym roku pomógł i masaż i było ok a teraz????? Nie wie co robić z tym masażem, wiem że chyba raczej nie powinnam ale z drugiej strony mi bardzo pomoże. Co robić ?? poradźcie..
A za tydzień TK.... oj same zartwienia......Buziaki
-
Witam - z nieba coś leci ale nie śnieg...
Jasia12 a Makro dowiedziała sie wczoraj,że taki świety istnieje.
Makro 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę u ortopedy.
Kaśki- wrocławianki co z Wami, wiem że Mikra czeka na wynik a Kasiorek?
Życzę miłego dnia wszystkim dziewczynom......
-
aniuszymczak piekna modlitwa pamietam jak dostalam od jednej dziewczyny jak zachorowalam kartke z modlitwa do sw Peregryna a to bylo dwa lata temu .Teraz jest moja kolezanka :)
-
mariamagdalena ja mialam takie objawy jak ty podczas chemi przez kilka dni i to mija ,chyba ,ze to dluzej trwa to zglos lekarce prowadzacej :)
Makro daj znac bo jak nozki mocno bola to umowimy sie innym razem :)
DLA TYCH CO CZEKAJA NA WYNIKI
Dni tak szare ,tak podobne ,bez usmiechu i radosci ,
Tylko smutek sam pozostal ,Ktory w sercach naszych gosci
Lecz nadzieja jest w MARYJI ,ktora sama choc stroskana ,
Zawsze cieszy i rozdaje laski ,ktore plyna od Pana
-
Witajcie kochane buziaki sle do kazdej z was milego dnia
O cuda,cuda dzisiaj niepojete
Coz Ci Jezu spodobalo sie we mnie
Zes z tronu chwaly zszedl w mej duszy ciernie
Jezus jest we mnie ,Jezus we mnie zyje
On moj ja Jego ,jedynie
Serce Jezusa w moim sercu bije
Krew Przenajswietsza w moich zylach plynie.