Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    jakby nafta byla taka dobra to juz dawno nie bylo by takiej choroby jak rak - albo chociaz nikt by na to nie umieral
  • 12 lat temu
    Aldi prosze cie nie pisz takich bzdur. nafta pomaga na ciemności:)
  • 12 lat temu
    Nafta destylowana-pomocna w leczeniu raka i nie tylko...

Czy wiecie,że nafta destylowana( petroleum-D-5) wyjątlowo i skutecznie pomaga w zwalczaniu choroby nowotworowej i sercowej?, jest bowiem lekiem uleczającym choroby wywodzące się z krwi.Działa szczególnie na uklad nerwowy, skorę ,nieżyty błon sluzowych, układ pokarmowy i oddechowy, a przede wszystkim ma głębokie działanie przy nowotworach. Jest ważnym lekiem antypsorycznym i zaleca się jego stosowanie przy chorobach chronicznych występujących na przemian z innymi chorobami wewnętrznymi.

Ja już kupiłam 10,90 zł
    Mikra Jasia Aniaszymczak
    Gratuluję dobrych wyników i życzę żeby już takie zostały na zawsze wszystkim czekającym na wyniki jak najmniej stresu wszystko będzie dobrze !
  • 12 lat temu
    Witam.
    Jestem po wizycie u onkologa wszystko ok, tylko zaczelam kaszlec i okazalo sie po badaniu ze dorobilam sie zapalenia oskrzeli. I apiac nowy antybiotyk, mam nadzieje ze pomoze.
    Jeszcze raz Wam dziekuje za trzymanie kciukow, same wiecie najlepiej jaki to stres.
    Kasiorek zadzwon jak bedziesz mogla. Z checia pojde z Toba tylko w poniedzialek, wtore lub srode jade do Warszawy, ale dokladnie kiedy to sie dowiem dzien wczesniej. Ale jak cos to oczywiscie pojde z Toba.
    Mariamagdalena, kochana czego sie boisz juz wiesz jak to wyglada bedzie ok:)
    Jasiu kochana dIekuje za modlitwe.
    Aniu calusy.
    Pozdrawiam ide zrobic mezowi obiad, bo jutro znow caly dzien "fruwam".
  • Witam serdecznie w mikołajkowym dniu.
    Ja SWIĘTEGO MIKOŁAJA PROSZĘ O ZDROWIE a że spełnia on wszystkie marzenia to i Wam życzę tego samego.....
    Kasiorku wiem co to jest ból kręgoslupa bo ja też mam z tym problemy z tego co wiem mój onkolog mi mówił że my możemy korzystac tylko z masażu suchego żadnych prądów i takich tam pozdrawiam.....
    Mikra43 gratuluję super wiesci życzę zawsze tak dobrych wyników....}}}}}
    Makro kuruj się i wracaj do zdrowia......}}}}
    Hanka ja znam te kropelki one tez mi pomogły polecam ///// wiem co na to lekarze ale jednak sa efekty z czegoś się to bierze.
    U nas dzisiaj ładnie sypnęło sniegiem i jest zimowo Pozdrawiam wszystkich
  • 12 lat temu
    Mikra co robisz we wtorek rano? jak możesz choć ze mną na TK, sama z nerwów nie wyrobie... Daj znać
  • 12 lat temu
    Witajcie piękne Syrenki:))
    Mikra bardzo się cieszę z Twojego wyniku i oby u nas wszystkich tak było:))))
    Joanno mnie to też czeka taki zabieg, za tydzień idę umówić się na zabieg i nic tam nie znajdą u nas:))))
    Buuuu boli dalej już nie wyrabiam mogę tylko leżeć a jak chodzę to jak robot..... w sobotę chyba pójdę na ten nie wskazany masaż....:((((
    Elbe, nie mogę otworzyć tego pliku, co to za format pps? Może znajdę coś w necie do uruchomienia go
    Pozdrawiam wszystkie:))) A był Mikołaj u was? O mnie zapomniał franca jeden chyba że się spóźni i przyjdzie wieczorem:))) Ale nie czekałam na niego i sama sobie sprezentowałam co nieco kosmetyków:)))) Tak że ma za swoje :))))
  • 12 lat temu
    Kochane moje witam Was.
    Wynik odebrany, zadnych zmian!
    Wszystkim Wam dziekuje za slowa otuchy, bardzo duzo to dla mnie znaczy.
    Strasznie sie ciesze, musze uciekac bo ide na pazurki a potem do onkolozki.
    Pozdrawiam Was serdecznie i mocno przytulam do seduszka.
    Joanna jestem z Toba.
  • 12 lat temu
    To dołączam do porannej kawki i modlitwy też.Mam stresa,bo czekam na wynik guzka wyłuskanego z piersi.Wiem,ze otaczacie modlitwą potrzebujących,teraz też o to Was proszę........
  • 12 lat temu
    DUCHU SWIETY PRZYJDZ
    DZIALAJ POSROD NAS
    DUCHU SWIETY PRZYJDZ
    PRZEMIEN SMUTKU CZAS
    I NIECH SPADNIE DESZCZ
    BLOGOSLAWIENSTW TWYCH
    OJCZE OCZYSC NAS PROSZE CIE

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat