Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    WItajcie w ten słoneczny dzień,
    wielka radość mnie rozpiera, dobre wyniki, pogoda, nooo i to wszystko pewnie jeszcze podkręcone tym plasterkiem z hormonem ( estradiol).
    Kasiorku - też dziś myślałam i chciałam zapytać o Msp...Powodzenia Tobie z tym wynikiem!
    Karolina - witaj, super,że tak działasz, jak zobaczyłam zdjecia na Twym blogu z dziś te maluszki bez włosków...lub podopieczny Bartuś....ehhh łezka się w oku kręci. Jesteś Wielka.
    Raczku - 3maj się jakoś, musi być jakiś sposób byś dostała skuteczne lekarstwo.
    Jasiu - Ty moje objawienie normalnie, nie wiem teraz jak z Tobą gadać jak już wiem jak wyglądasz ;-) No bo wyobrażałam sobie Ciebie zupełnie inaczej, a tu taka wystrzałowa Ruda :-)
    Aniu - powodzenia jutro! Kiedy koniec leczenia ?

• Kasiu_ Gośka milczy od listopada, nie wiem co sie z nią dzieje, napisałam nawet na NK do jej rodziny ale nie odpisano.
    Pakuję się i jadę do Poznania> Jutro rano marker, potem poradnia. O wczoraj boli mnie głowa, chyba ta pogoda.
    Życzę miłego popołudnia.
  • 12 lat temu
    Aniu czy masz jakieś wieści od Msp?
  • Tak, leczę się w Poznaniu na Garbarach..
    Bardzo się cieszę, że tu trafiłam.. za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki..
    Piękne słowa Jasia12 "DOPÓKI WALCZYSZ JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ" tak trzymać !!!
    Pięknego, radosnego dnia życzę...
    http://rakoff.blog.pl/
  • 12 lat temu
    A teraz na życzenie MODLITWA O CUD --Panie Jezu,staje przed Tobą taki jaki jestem.Przepraszam za moje grzechy,żałuje za nie,proszę przebaczmi W Twoje Imię przebaczam wszystkim ,cokolwiek uczyniliprzeciwko mnie.Wyrzekam się szatana,złych duchów i ich dzieł Oddaje się Tobie Panie Jezu całkowicie teraz i na wieki Zapraszam Cię do mojego życia,przyjmując Cię do mojego życia,przyjmuję Cię jako mojego Pana,Bogai Odkupiciela.Uzdrów mnie,odmień mnie,wzmocnij na ciele,duszy i umyśle.Przybądż Panie Jezu,osłoń mnie Najdroższą i Krwią Twoją i napełnij Swoim Duchem Świętym.Kocham Cię Panie Jezu.Dzięki Ci składam Pragnę podążać za Tobą każdego dnia w moim życiu.AMEN Maryjo Matko Moja,Królowo Pokoju.Święty Peregryni,Patronie chorych na raka .Wszyscy Aniołowie i święci,proszę ,przyjdżcie mi ku pomocy. (odmawiaj tę modlitwę z wiarą,bez względu na to ja się czujesz.Kiedy dojdziesz do takiego stanu ze bedziesz szczerze pojmował kazde słowo całym swoim sercem,doznasz duchowej łaski.Doświadczysz obecności Jezusa i On odmieni całe Twoje życie w bardzo szczegulny sposób.Przekonasz się) Peter Mary Rookey OSM
  • 12 lat temu
    szymczakanna-dzięki kochana Ja skończyłam leczenie(ale ciężko to powiedzieć ,napisać) ale jestem zdrowa ale przed kontrolą Leczę sie w Zielonej Górze -tu mi najbliżej a i daleko byłby problem z dojazdem A lekarze mówią że leki wszędzie te same tylko ludzie nie zawsze na swoim miejscu Właśnie dostałam telefon że częśc moich koleżanek z oddziału zaczeła 3-ci cykl chemi Ale miejmy nadzieje że dadzą taką chemie co pomoże JA WIERZE ŻE POMOŻE I dziewczyny trzymam z wami choć częśc chyba ma żal do tych co wyzdrowieli Nie wiem ile czasu ma minąc żeby zawierzyć swojemu ciału skoro rok na oddziale i doświadczenia jakie mam w głowie miną ,zapomne ale na życie nikt nam nie dał gwarancji Chwilo trwaj Chyba za dużo czasu mam i trochę się chciałam pożalić A WY mnie zrożumiecie
  • 12 lat temu
    No i do dentysty muszę iść jak najszybciej bo ząbek już porządne napierdziela:((((
  • 12 lat temu
    hej laseczki:))
    Donia witaj i wrzucaj tą modlitwę:))
    Jasiu, już wcześniej pisałam o tym guzku, mam go od bardzo dawna sama wyczułam a mamografie robiłam teraz w sierpniu i usg też. Powiedzieli że to łagodne i do obserwacji ale ja chciałam to usunąć. Dosyć mam już różnych nieproszonych guzków u siebie:)))
    Mikra jutro świetujemy twoje ostatnie dni wolności:)) albo to że wracasz do pracy:)) Powód zawsze się znajdze:))
    Makro w tym cholernym DCO u nas takie są terminy a jeszcze po drodze były święta no i tak wyszło. Mikra robi tk w nnym szpitalu i tam wyniki ma szybko a ja czekam i czekam....

A teraz oglądam kurs gotowania z Gordonem Ramseyem na TVN Style:)) Lubię takie programy :)).
  • 12 lat temu
    Dzięki koleżanki -pijemy kawkę MI w mojej chorobie pomagało czytanie bloga i tak mi byłyście mi bliskie że mogłam w myślach z wami rozmawiać i pisanie w notesach kalendarzyku moje i nie moje myśli modlitwy i było mi z tym dobrze Płakałam z Wami jak któraś z Was płakała Dostałam modlitwę MODLITWA O CUD Jeśli taka wasza wola to napiszę a teraz muszę pocieszyć kuzynkę która mnie wspierała odwiedzała niewiedząc że jest też chora mam dług a skyp to dobra rzecz Buziaki
  • 12 lat temu
    Witam Wszystkie kolezanki :)

Hanka bardzo sie ciesze ,ze u was ok dlugo czekalam na twoj wpis .Piszesz ,ze sie strulas Befunginem napisz objawy ??? A teraz kochana do lozka i sie kurowac buziaki dla ciebie i wnusia :)

aniuszymczak rozmawialam z kuka ,niestety nie moze bo ma malego brzdaca trzyma kciuki za wizyte :)

donia55 milo ,ze pijesz kawke jestes juz nasza:)

kasiorek czytajac, az sama sie zlapalam za te swoje cycki ciesze sie ze ok .Napisz czy sama wyczulas to cos czy mamografia cos pokazala :)

raczek rycz ile wlezie wyrzuc to z siebie i do dziela pomysl co pisala Hanka. Ela tyle razy upadalas i sie podnosilas i tym razem dasz rade DOPOKI WALCZYSZ JESTES ZWYCIEZCA Nie pozwol ,zeby to byle co plulo ci w twarz Ja wiem Ela ,ze pomyslisz dobrze sie pisze czy mowi DO DZIELA :)

Limarri ja sie nie szczepilam :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat