Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Tak sobie myślę o naszej Msp... i tak nie powinno być żebyśmy się martwiły o nasze koleżanki. Ja dziś podaję dane córce do forum żeby w razie czego za mnie was poinformowała. Bo różnie to może być....
  • 12 lat temu
    Wstawać śpiochy!!!!
    We Wrocławiu paskudnie błech.. mokro, buro i ponuro:(
    A gdzie to moja Pani psorka??:)))) Co to mi jedyneczki wlepia??:))) Elbe wiem że były, ale to dobrze że co jakiś czas ktoś ją powtarza:)))
  • 12 lat temu
    Witam:))
    Ja piję kawkę a Ty Jasiulku gdzie jesteś??
  • 12 lat temu
    Witam wszystkie Syrenki

Elbe nie przejmuj się przyjaciółką ,bo nie zasługiwała na Twoją przyjaźń .Też mam takie znajome które o mnie na jakiś czas zapomniały a teraz zaczynają się odzywać .Nasza choroba to ciężki krzyż a nie wszyscy są tacy silni jak my żeby go udźwignąć

AniaSzymczak oczywiście jestem zainteresowana spotkaniem i rezerwuję dwa miejsca .

Jeśli chodzi o meszek na twarzy ,też miałam ale przeczytałam na forum że sam zniknie i tak się stało nawet nie wiem kiedy

Raczek zmień lekarzy i walcz jesteśmy z Tobą

Donia fajnie że piszesz

KAROLINA JESTEŚ WIELKA

pozdrawiam wszystkie wspaniałe Syrenki
  • 12 lat temu
    Elbe witam Wiesz trochę się potłumaczyłam A ludziom co się odwócili trzeba wybaczyć bo im też jest trudno i boją się z nami rozmawiać a może boją się że się zarażą a i my swoim zachowaniem niektórych ludzi odpychamy ale wystarczy zapytać Mnie pytali czy można odwiedzić?i przeważnie byli zdziwieni że TAK DOBRZE WYGLĄDASZ My babeczki kochane musimy mieć siłę, urodę moc i cierpliwość czego reszcie zdrowych brakuje DIAGNOZA CIĘŻKIEJ CHOROBY TO NIE WYROK LECZ WYBOISTA DROGA KTÓRĄ TRZEBA PRZEJŚĆ BY ZACZĄĆ ŻYĆ WŁASNYM UPRAGNIONYM ŻYCIEM Dobrej nocki
  • 12 lat temu
    doniu55, nie wiem,co zrozumiałaś, miałam na myśli Twój nik: donia, Ja miałam przyjaciółkę Donatę, mówiliśmy na nią Donia. Teraz ma mnie w d...
  • 12 lat temu
    Witam z wieczora A u mnie deszczyk a szkoda bo śniegu to bym chciała bo mnie nie było jak była zima Elbe ależ ja nie jestem sama tylko czasami jak mąż wyjedzie bo pracować trzeba a i dzieci były ze mną na ile to było możliwe ,rodzeństwo a i znajomi też mam na których mogę liczyć bo ktoś mnie musiał wozić w te i nazad Ja nie chciałam by rodzina zmieniała swoje życie bo ja jestem chora i OBY NIE TRZEBA BYŁO a i tak doktor powiedział że medal dla mnie za postawę przez to co przeszłam GŁOWA DO GÓRY JESTEŚMY SILNE DAMY RADĘ A modlitwę też musiałam przeoczyć Ja ją dostałam jak pojechałam miedzy chemiami do Częstochowy Buziaki kochane
  • 12 lat temu
    Modlitwa o cud pojawiła się na tym forum już po raz trzeci. Jedynka za nieuważne czytanie kasiorku :))

Raczku, jestem cierpliwa, zwłaszcza, że nie udzielam się publicznie. Ale KIEDY toto wyjdzie??

Limarri, też chodzę bez peruki, np. do znajomych, zaś na zewnątrz chodzę w czapce:)) Zawsze chodziłam z gołą głową, bo miałam tyyyyyyyyyle włosów. Mycha pisała chyba po świętach, ma robótkę przy dzieciaczkach

donia, twój nik przypomina mi o niegdysiejszej przyjaciółce....... wie, że jestem chora, ale 0 zainteresowania:(((((((((
    No cóż, samo życie.

U nas właśnie spadł śnieg. Godzinę temu wracałam od mamy i nic nie było. Od weekendu ferie u nas, dzieci się ucieszą. Pa
  • Do elbe

Ja po któreś chemii jak mi wyszły wszystkie włosy i potem zaczęły juz odrastac , też zauważyłam w pewnym momencie meszek na twarzy , strasznie mnie to wkurzało
    zaczełam cudować co z tym zrobić , poszlam do kosmetyczki aby się dowiedzieć ile kosztuje wosk i prawie juz byłam gotowa to zrobić ,ale w końcu nie zrobiłam i bardzo dobrze , ten meszek po jakimś czasie zniknał
    Więc wstrzymaj się , bo potem moze jeszcze bardziej rosnąć , poczekaj ... nie wpatruj się tak bardzo w swoją twarz
    Przemywałam tylko wodą utlenioną , aby był jak najjasniejszy
  • 12 lat temu
    Napiszę Wam coś... zabawnego ? ;-)
    Ost. chodze już bez peruki ( dokł. 4 m-ce od ost.chemii), włoski wiadomo mega krótkie, puszek miejscami ale są! MOJE
    ost. odważyłam się zdjąć czapkę w kościele...i 1starsza pani którą znam z pretensją w głosie mówi :
    "CZemu tak się obcięłąś?! Jesteś w tych gotykach?" ;-) pomylłia subkultury, chodziło chyba o punków....haha
    Oczywiście odparłam,że tak lubie, że tak chciałam itp,ale szok, teraz się śmieję, jak niektórzy moga wyciągać mylne wnioski...i mogą poczuć,ze trzeba nas na dobrą drogę sprowadzić....
    ;-) no to tyle czarnego humoru
    Dawno nie pisała mycha...
    Olka 75 wróciłaś już do siebie po operacji?
    Witaj donia55, napiszesz jak długo się leczysz, co u Ciebie stwierdzili?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat