Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Ewcia 35 cos zaboli a oni odrazu szukaja komorek i ja mam nadzieje ,ze nic nie znajda 3mam kciukasy :)

kasiorek a tobie po chemi tak zeby leca ????????? Bankructwo masakra :)

• 12 lat temu
    hejka późnym popołudniem:))
    Aniu jak nie praca to dentysta i masażysta no i piesiur:)) A co do tej odżywki do rzęs to naprawdę prawdopodobnie rewelka. Revitalish ostatnio w Pani Gadżet na TVN mówiła że rzęsy po niej jak firany...też muszę zakupić choć drogo dla mnie aktualnie przez zębiska moje które leczę....:(( na 5eczkę koroneczka 1tyś, na czwóreczki do poprawki kanałówki po 300 i dziś piątkla górna prawa tylko 150........jakaś masakra.:((( Idę puszczę totka może wygram to implanty sobie wstawie i będzie spokoj.Buziaki
  • 12 lat temu
    Jasia12 kochana, mam nadzieje ze nic sie nie dzieje...mam tylko wielkiego stracha przed sciaganiem plynu z kregoslupa...
    Czesto boli mnie glowa, mam oslabiona lewa reke (czesto leci mi z rak) i bolacy kregoslup w roznych miejscach...i tak gonia mnie po badaniach i powoli wykluczaja co sie da...wszedzie znajduja troszeczke (np.skrzywiony w jednym miejscu - ale to nie przyczyna dolegliwosci, tu jest zgrubienie - ale to nie to, tu jest troszeczke uszkodzone ale...i juz mi sie z tego smiac chce...
    Mam tylko nadzieje ze na ten nasz urlopek sie dokulam...
  • 12 lat temu
    aniaszymczak zycze super zabawy :) i buziak mlodemu od cioci :)

ewa35 sorki kochana cos przeoczylam czytam i nie wierze o co chodzi przybliz mi po co to badanie ?????:)
    Cos sie dzieje ???????????
  • 12 lat temu
    No i juz wszystko wiem...prawie....
    poprzednie badanie jest za stare a plyn beda pobierac zeby sprawdzic czy nie ma tam kom. rakowych....czy ktoras z Was miala juz cos takiego robione?
  • szymczakanna - pisze z pracy także na szybko: http://www.revitalash.com.pl/index.php/produkty-revitalash. Podobno sprawdzone produkty. Jak tylko skończę chemię zaczynam smarować :)

Pozdrawiam Wszystkie Babeczki :)pa
  • 12 lat temu
    Witajcie Kochane Syrenki.:)

Tak sobie popijam zimna kawke i sadze ze juz sama nic nie wiem.....
    W piatek umowilam sie z moim lekarzem na nowy termin na punkcje, a tu dzwoni mi przemila pani ze szef oddzialu prosil naznaczyc termin na "Kernspien" i punkcje, krew....juz nic nie kumam ile razy mozna isc do rury? Zaczela cos mowic o dokladnosci i ryzyku uszkodzenia....no to ja nic tylko za telefon.... i znowu sobie czekam az lekarz oddzwoni...
    Ja sie chyba tego bardziej boje niz czegokolwiek innego...Takich dziwnych uczuc nie mialam przed zadna operacja ani chemia...jak tak dalej pojdzie to chyba uciekne gdzie pieprz rosnie....
  • Witam dziewczyny.
    Jasiu faktycznie ferie, późno wstaję , dzień spędzam z młodym a wieczory z przyjaciółmi - przyjechali z Warszawy. W sobotę wybieramy się na tańce bo to ostatki.
    O Kamiwazie słyszałam już kiedyś ale trafiłam w necie na artykuł o tym środku i mnie do niego zniechęcił, jeśli ktoś chce poczytać to link :http://www.kamiwaza-dangerous.pl/.
    Jakie preparaty stosowałyście na regenerację rzęs? Włosy i brwi fajnie mi rosną, gorzej rzęsy.
    Kasiorku odpoczywasz od pracy?
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
  • 12 lat temu
    Dzien dobry z ranka :)
    Alez sypie zima na calego ,ale to lepsze niz odwilz .
    A coz to Syrenki na feriach ?????????? Ze takie puchy

Zbliza sie Swieto Matki Bozej z Lourdes w naszym kosciele jest msza z namaszczeniem chorych juz trzeci raz przyjme namaszczenie 11 luty .
  • 12 lat temu
    Witam wieczorkiem.
    Dziś na zajęciach artystycznych dowiedziałam się o super preparacie na porost włosów, dla osób po chemioterapii i łysiejących. Kamiwaza. Osoba go używająca zaleca kupno przez internet, bo w aptekach drogo.
    Ja nie potrzebuję :)) Moja instruktorka z w/w zajęć mówi, że wyglądam jakbym miała czapkę:))) Tyle mam włosów, króciutkich i gęściutkich.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat