Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Facingnorth posłuchaj Ani i szoruj do najlepiej jakiegoś centrum onkologicznego nie trzeba żadnego skierowania. Tu liczy się czas a nie gdybanie lekarzy! Pozdrawiam:)
a wiecie co coraz bardziej zastanawiają mnie nicki wszystkich, skąd takie nazwy??? Ja kasiorek bo zawsze znajdywałam jakąś kaskę:)) A reszta towarzystwa??
Mikra co u Ciebie?? sorki za nie odzywanie się ale czasu nie miałam:(( Odezwę się w tygodniu:)
-
dziendoberek.....dzięki szymczykanna poczytałam trochę opinii ludzi na temat suplementów ...jak zwykle każdy ma inne zdanie na ten temat .... swojego lekarza pytałam ale on wcale nie uznaje tych rzeczy
-
Zapomniałam wczoraj dać odpowiedź dziewczynom odnośnie suplementacji, jest tu takie forum o suplementach na nim wypowiadają się użytkownicy różnych forum dyskusyjnych. Tam jest o pestkach, vilcakorze i innych suplementach.
-
Witam.
IZZ juz jesteś przyjęta do grupy, witamy.
U mnie bajka54 za oknem piękne niebieskie niebo i słonko i takiego dnia życzę dzisiaj wszystkim. Ja spędzę go intensywnie żeby nie mieć zakwasów po wczoraj.
Pozdrawiam.
-
Witam porannie i pochmurno w niedzielę. Za oknem nadal szaro, kiedy wreszcie będzie słońce i wiosna??? No ale nie marudzimy, dobrego dzionka i dobrej niedzieli życzę wszystkim Syrenkom a świętujacym ostatki wypoczynku po hulankach i swawolach. Pozdrawiam wszystkie Panie.
-
Witam, tu jeszcze nie pisalam,ale chyba sie przylacze:)Walcze rowno rok.Rozpoznanie po bandzie rak jajnika IIIC czyli stadium przedostatnie,rocznik 1978.
Troche pisalam pod tym linkiem:
http://policzmysie.pl/forum/post/417/kolejna-do-listy-wystap.html#comment23596
pozdrawiam Was wszytskie i kliknelam juz o przyjecie do Syrenek:)
-
Elbe dziekuje.Ciasto wyszlo super.
Obecnie czuje sie dobrze, ale walka nadal trwa. Jezus Milosierny i Wy tutaj dodajecie sily i odwagi na dalsza walke.
-
A.... tak sobie zajrzałam tu wieczorkiem :))
Poczytałam trochę tego forum "na wstecznym" i mam pytanie do lusi: Jak Twoje zdrówko??
A przy okazji napisz, jak udało się ciasto ostatkowe:)))
-
Droga facingnorth, szymczakanna dobrze Ci radzi. Szukaj dobrego ginekologa-onkologa. Może to nic strasznego, ale jeżeli to jednak jajnik (czego Ci nie życzę), to czas tu gra ogromną rolę i działa na Twoją niekorzyść. Śpiesz się, dziewczyno! Powodzenia.
-
Absolutnie się nie przestraszyłam i wiem, że nie takie były Pani intencje! Jestem z natury racjonalistką i niezywkle cenię sobie wiedzę na temat tego, co może mnie czekać, nawet jeżeli jest to wiedza poważna. Dziękuję za życzliwość i nie mam najmniejszych wątpliwości co do Pani dobrych intencji! :-)