Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Facingnorth posłuchaj Ani i szoruj do najlepiej jakiegoś centrum onkologicznego nie trzeba żadnego skierowania. Tu liczy się czas a nie gdybanie lekarzy! Pozdrawiam:)

a wiecie co coraz bardziej zastanawiają mnie nicki wszystkich, skąd takie nazwy??? Ja kasiorek bo zawsze znajdywałam jakąś kaskę:)) A reszta towarzystwa??

Mikra co u Ciebie?? sorki za nie odzywanie się ale czasu nie miałam:(( Odezwę się w tygodniu:)
  • 12 lat temu
    dziendoberek.....dzięki szymczykanna poczytałam trochę opinii ludzi na temat suplementów ...jak zwykle każdy ma inne zdanie na ten temat .... swojego lekarza pytałam ale on wcale nie uznaje tych rzeczy
  • Zapomniałam wczoraj dać odpowiedź dziewczynom odnośnie suplementacji, jest tu takie forum o suplementach na nim wypowiadają się użytkownicy różnych forum dyskusyjnych. Tam jest o pestkach, vilcakorze i innych suplementach.
  • Witam.
    IZZ juz jesteś przyjęta do grupy, witamy.
    U mnie bajka54 za oknem piękne niebieskie niebo i słonko i takiego dnia życzę dzisiaj wszystkim. Ja spędzę go intensywnie żeby nie mieć zakwasów po wczoraj.
    Pozdrawiam.
  • 12 lat temu
    Witam porannie i pochmurno w niedzielę. Za oknem nadal szaro, kiedy wreszcie będzie słońce i wiosna??? No ale nie marudzimy, dobrego dzionka i dobrej niedzieli życzę wszystkim Syrenkom a świętujacym ostatki wypoczynku po hulankach i swawolach. Pozdrawiam wszystkie Panie.
  • 12 lat temu
    Witam, tu jeszcze nie pisalam,ale chyba sie przylacze:)Walcze rowno rok.Rozpoznanie po bandzie rak jajnika IIIC czyli stadium przedostatnie,rocznik 1978.
    Troche pisalam pod tym linkiem:
    http://policzmysie.pl/forum/post/417/kolejna-do-listy-wystap.html#comment23596

pozdrawiam Was wszytskie i kliknelam juz o przyjecie do Syrenek:)

• 12 lat temu
    Elbe dziekuje.Ciasto wyszlo super.
    Obecnie czuje sie dobrze, ale walka nadal trwa. Jezus Milosierny i Wy tutaj dodajecie sily i odwagi na dalsza walke.
  • 12 lat temu
    A.... tak sobie zajrzałam tu wieczorkiem :))
    Poczytałam trochę tego forum "na wstecznym" i mam pytanie do lusi: Jak Twoje zdrówko??
    A przy okazji napisz, jak udało się ciasto ostatkowe:)))
  • 12 lat temu
    Droga facingnorth, szymczakanna dobrze Ci radzi. Szukaj dobrego ginekologa-onkologa. Może to nic strasznego, ale jeżeli to jednak jajnik (czego Ci nie życzę), to czas tu gra ogromną rolę i działa na Twoją niekorzyść. Śpiesz się, dziewczyno! Powodzenia.
  • Absolutnie się nie przestraszyłam i wiem, że nie takie były Pani intencje! Jestem z natury racjonalistką i niezywkle cenię sobie wiedzę na temat tego, co może mnie czekać, nawet jeżeli jest to wiedza poważna. Dziękuję za życzliwość i nie mam najmniejszych wątpliwości co do Pani dobrych intencji! :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat