Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witajcie z ranka:))
Właśnie kawka wypita, jeszcze z piesem na szybki spacerek i znów do pracy:(( Wczoraj wróciłam późno i już mi się nie chciało pisać, ale dziś się melduję na chwilkę:))
Jasiu wyniki masz super:) ciekawe jakie u mnie ale to już w poniedziałek się okaże razem z markerem bo muszę zrobić orzed kolonoskopią którą mam w środę za tydzień:(
Jasia CTX to raczej na pewno carboplatyna, ale może się mylę?
Właśnie dziewczyny Facingnoth, Izz, Mariamagdalena odzywajcie się co się dzieje u was?????
Pozdrawiam i znikam u mnie we Wrocku znów piękny dzień...Wiosna:) cieplejszy wieje wiatr, wiosna znów nam ubyło lat....:))))
Co tam jeszcze u mojej niebieskookiej:))? i Ani??
-
irena85 dzisiaj jedziesz na chemie zycze 0 skutkow ubocznych :)
Nowe kolezanki iksinskie ,nany itd dajcie znac co u was ???????? Pozdrawiam :)
-
Dzien dobry :):):)
ewcia35 dbam o siebie dbam nic mnie nie boli ,morfologia ok a hemoglobinka 13,7 w zyciu takiej nie mialam ,gazometria ok nereczki funkcjonuja-duzo pije ...............oczywiscie herbatke zielona ,PH -7,460, ok odzywiam sie tez dobrze na czwarte pietro wchodze jak osiemnastka tylko ten cholerny pasozyt nie ok -dziad mnie sobie upodobal,ale mam nadzieje ,ze znow dostanie porzadnego kopa i sobie pojdzie .
ewcia a co do radioterapi ja im wierce dziure w brzuchu od poczatku choroby twierdza ,ze przy raku jajnika nie podaja jesli juz to ostatecznosc ,ale na to przyjdzie czas .:)
donia55 silna kobietka z ciebie ,markerem sie nie przejmuj poleci na leb zobaczysz .Piszesz ,ze podaja cisplatyne a to CTX-co to za chemia ??? .Dzwonilam ostatnio do genetyka bo jestem pod ich opieka sugerowal ,ze powinni mi dac tym razem cisplatyne ze wzgledu na uszkodzony gen .Dochodz do siebie i nabieraj sily i koniecznie napisz co i jak :)
-
Witaj Donia55 dobrze ze juz jestes:) Trzymaj sie mocno i zbieraj sily. Pamietaj ze trzeba duzo pic kochana herbata z pokrzywy wyplukuje wszelakie swinstwa z naszego organizmu 2 Torebki na szklanke. Przytulam Cie mocno i pamietam w modlitwach.
-
Witam Kochane Syrenki te nowe też Bardzo mocno przytulam i dziękuje za wsparcie i modlitwy ......Wczoraj wróciłam ze szpitala mam chemię narazie 3 CIS-PLATYNA 150mg +CTX 1500MG narazie nic innego nie mogę dostać Bardzo ciężko przeszłam ten wlew ale powoli dochodzę do siebie Jak zbiorę siły to opiszę Marker mam ....6600 Jeszcze raz dziękuje za wsparcie Wszystkim KOCHANE DZIĘKI ŻE JESTEŚCIE PAAPAPAPA--jeszcze tak nie miałam ale żyje
-
Jasiu dziekuje:)
Ty mi tam rowniez dbaj o siebie i sily zbieraj!!!! Jak bedziesz u lekarza to moze warto spytac o radioterapie niech gada dobije po chemii. Pisze o tym bo nie wiem czy w polsce tez tak stosuja. Podczas mojej chemii moj prowadzacy rozwazal taka strategie...ale po drodze sie rozmyslil...:)
-
Irena58 powodzenia, trzymaj sie cieplutko, duzo pij i odezwij sie jak wrocisz, bo my sie potem martwimy jak Syrenki milcza...:)
Pozdrawiam serdecznie
-
Jasiu 12 pozdrawiam serdecznie
-
Witam serdecznie dziewczynki .Krysiu ciesze sie ze bywasz w tych stronach ,fajnie by bylo sie spotkac ,krysiu napisz cos o sobie jak bys mogla,byloby milo .jestem juz gotowa na jutro ,torby spakowane .
-
Elbe jaka chemie ci podali standart czy ze wzgledu na Gen inna ?????? A co tak wrr na tesciowke ???? :0
ewcia35 ach ci mezczyzni zawsze by chcieli byc najwazniejsi ewcia zadbaj o siebie :)
mysle ,ze za dwa dni raczek napisze
krysiu i irenko jaki swiat maly napewno dojdzie do spotkania :)