Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam serdecznie wszystkich i pozdrawiam :)
A w szczegolnosci przytulam do serducha mocno te ,ktore biora chemie :)
Swieta tuz tuz a ja w lesie ze sprzataniem mam nadzieje ,ze w ciagu tych dwoch dni ogarne to wszystko .
-
Jestem juz z wami na na FB :) dziekuje za przyjecie :*
-
nana i szymczykanna - dziekuje Wam slicznie :*
-
Aniu napisałaś że na forum są usuwane wpisy o suplementach diety. Z tego co się zorientowałam to nie wszystkie. Suplementy to bardzo delikatna materia w medycynie i mogą zrobić też dużo szkody. Słyszałaś być może o selenie po którym w grupie z dodatkową suplementacją wystąpił wzrost zachorowań na raka piersi i jajnika? Dlatego trzeba do tego typu informacji podchodzi z rozwagą i ja rozumiem administratora że czasami kasuje takie "materiały reklamowe"
-
KasiaD podaję linka na FB http://www.facebook.com/groups/szymczakanna/
Pozdrawiam
-
KasiuD przeczytałam Twoje posty i myślę, że odpowiedź (wzrost markera bez uwidocznionych zmian w badaniach obrazowych) możesz znaleźć tu: http://nowotwor.eu/viewtopic.php?t=112. Jest tam akapit odnoszący się konkretnie do Twojego pytania.
-
Użytkownik @szymczakanna napisał:
Becia1 w Poznaniu będę 17.04.Mam też wtedy mammografię i USG piersi i marker .Napiszę więcej na FB. Hanka ja nie mam nadmiaru żelaza a mam tez ten problem.Dziewczyny ile kosztuje badanie na wit. D?KasiaD możesz pytać, najlepiej znajdź nas na FB, jeśli są to pytania trudne, nie o wszystkim tu piszemy gdyż dostęp tu mają wszyscy a niektóre informacje nie są dla wszystkich.Raczku jeszcze trochę będzie wiosna i siły wrócą, nie tylko Tobie ale większości. Brakuje Twoich nowych fotek na FB, więc dbaj o siebie i " pstryknij coś fajnego"- buziaczki.Kasiorku a Tobie to numerki w głowie?Pozdrawiam wszystkie Syrenki i Mariana, może zostać wśród nas Neptunem ( Ewcia już swojego ma w domu).U mnie świeci słonko więc zbieram wit. D.
Jak dziewczyny moge was znalezc na FB?? Ja mam konto juz od dluzszego czasu :)
-
nana nie znikam, nadal was "sledze" :)
jaki etap trudno powiedziec.... prawdopodobnie kolejna chemioterapia.
Wszystko zaczelo sie w tamtym roku -> http://policzmysie.pl/forum/post/593/rak-jajnika-.html#comment25710
Tu opisalam z grubsza co mniej weicej sie dzieje i dzialo.
Bardzo pomocne jest dla mnie to forum i Wy dziewczyny. Duzo przekazuje mojej Mamci - malo komputerowa kobietka Ona jest ;) dlatego czytam czytam i przekazuje
Buzka :*
-
Zgadza się, Kasiorku. Też myślałam, że to ty.
-
nana "nie jedne zakładają swoją grupę" ta grupa jest dla chętnych syrenek stąd, każdy może tam być kto chce.
Czy ty jetseś na forum nowotwór.eu. ? Pytam się bo ostatnio czytałam tam wpis nana1 i tak mi się skojarzyło, też tam zaglądam:)))
a Elbe to się chyba obraziła na amen:((