Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Cześć Berta :) rozumiemy Ciebie doskonale, też to przerabiałyśmy, przerabiamy...ale i tak wygramy:)))
    Przeprowadzka zakończona :) No teraz ogrom sprzątania :( nic znaleźć nie mogę :/ normalnie Sajgon.......Słonecznej i spokojnej niedzieli :)))
  • hej makro wypilas juz winko? ja wciaz jestem... wiem, ze masz wokol siebie pelno dobrych dusz, ale jak bys chciala to moj mail aburda@hotmail.co.uk
  • 11 lat temu
    W poniedzialek wraca z Niemiec i we wtorek kładzie sie na oddział na dobranie chemii .To sie wszystkiego dowie i dam Ci odpowiedź.
  • Hej Dziewczyny, znalazłam Wasze forum w rozpaczy po pierwszych wynikach. Trochę się ociągałam z wpisem, ciężko przyzwyczaić się do tego nowego, trudnego stanu, ale kiedy czytam Wasze wypowiedzi, to mi lepiej, wspieracie się nawzajem, a to daje dużo siły. Ja od półtora tygodnia jestem w szoku, bo przypadkowe (wybłagane zresztą) u internisty USG wykazało wielkiego guza na jajniku i wodobrzusze. Potem szybki rezonans, potwierdzenie diagnozy, rzuty do otrzewnej, śledziony, wątroby. W czwartek już szpital i mam nadzieję, że mnie pokroją i wywalą to świństwo, a potem zobaczymy. Najgorsze jest to, że każdy, dosłownie każdy lekarz diagnozował u mnie przepuklinę (którą mam:), a nikt nie zadał sobie trudu zrobienia prostego badania usg, które może uratować życie i zdrowie. Ciężko mi jak nigdy, mam dwójkę fajnych dzieciaków (córa 9 i synio 5 lat) i chciałby z nimi człowiek poszaleć, a tu taki klops:( Boję się jak smok, ale zaprogramowałam się na wyzdrowienie i długie życie, więc nie widzę innej możliwości jak tylko walczyć z tym sk&€@%$nem do upadłego:) Całuję Was gorąco i wspieram mocno:)
  • 11 lat temu
    Ja pisalam o prof.Szczyliku,Moja koleżanka we wtorek kladzie się na Saszerów to się dokladnie wypyta jak sie do niego dostac.Wiem ,że on kładzie pacjentke na oddział i po konsultacjach daje leczenie.Z Ursynowa wywalili pacjentkę ,bo powiedzieli ,że już nie ma dla niej leczenia a na Saszerów zmieniali chemie ,az trafili .Koleżanka w tym czasie też leżała .
  • 11 lat temu
    jeszcze nie oglądałam, zobaczę później. Jest też taki film "SeKret" właśnie o potędze świadomości warto obejrzeć też jeszcze nie widziałam, koleżanka mi właśnie o nim opowiedzała.
  • 11 lat temu
    Makro :( jestem w szoku całą noc mi się śniłaś...Tak mi przykro kochana... ale dasz radę i znów będzie dobrze na pewno :)) Trzymaj się dzielnie będzie ok:)) Buziaki
  • makro000 jak juz przeryczlas pol dnia i wypilas butelke wina to teraz sie tylko rozpraw z kacem i do roboty! Dasz rade, nie swieci garnki lepia, a to ty nie dasz rady?? Wierze w Twoja sile, ktora i mi dodawala wiary! Pozdrawiam i caluje xxx
  • 11 lat temu
    ZAUFAJ PANU

http://www.youtube.com/watch?v=_rE01GNjpZs
  • 11 lat temu
    makro000 - tak wskocz na właściwe tory tak jak radzi Ci Gojka1107 tak trzeba, innej opcji nie ma.:::!!!! A ja będę odmawiać różaniec dodatkowy za Ciebie. A jak skończę pompejańską- zacznę za Ciebie . Pokonasz to musisz widzieć światełko w tunelu - ŚWIATEŁKO NADZIEI.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat