Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
kucja, napisz może na forum raka piersi, tam dużo dziewczyn, to co pomogą. Gdybyś chciała w Kielcach, to mogłabym Ci polecić, jest taki spec, ale to nie Twoje rejony chyba.
Bądź dzielna, przypominam, że moja mama już 36 lat po raku piersi pierwszym, więc nie odpuszczaj, da się to dziadostwo pokonać :))
-
Dziewczyny poszukuję namiary na dobrego chirurga-ślaskie, specjalizującego się w operacjach piersi.Gliwice nie operują
-
Przepraszam za błędy bo mój mózg słabiej funkcjonuje
Całuski
-
Witajcie kochani!
Odrobiłam zaległości cztania Waszych wpisów.Zaliczyłam 4 chemię z wynikami krwi dolna granica normy.Obawiam się,że przy piątej może być poślizg,bo lekarz nie zalecił żadnych leków na poprawienie anemicznej krwi.
Pani doktor,która bardzo troskliwie zajmuje się mną oznajmiła,że ma dla mine 2 wiadomości
Ta dobra to wynik tomografii komputerowej jest nieco lepszy od tego z przed 6 tygodni i że markery ładnie spadły -CA125 przed 1 chemią był 1676 IU/ml,a po 3 chemmii wynosi 71 IU/ml to znaczy że chmia dobrze działa
druga wiadomośc -wynik biopsji gruboigłowej piersi - potwierdzenie współistnienia drugiego niezależnego od jajnika raka-carcinoma infiltrans G2 w piersi
Mam więc problem jak znieść te dwa potwory!!!
Czeka mnie radykalne usunięcie piersi z węzłami,podejrzenie mutacji genu.Mam skier. do genetyka,ale badanie można wykonać dopiero po 2 miesiącach od ostatniej chemii pod warunkiem że wyniki krwi będą dobre.
W tej chwili znowu bóle kości,drętwe palce dłoni i stóp,bóle stawów przez ok 5 dni Muszę to przetrzymać i zbierać siły do walki z dwoma skorupiakami.Wiem,że będzie ciężko,lecz nie mogę się poddawać.Mam 56 lat i jeszcze wiele planów.
Serdecznie pozdrawiam.
-
Witam z ranka!! U mnie szarawo...
Kitek - dzieki. Se znalazlam :)) Wyczailam, ze to bedzie cos z rapu bo to z tych klimatow.
Owszem wybiorczo- zreszta w zyciu same wybory i ciagle sito bez tego ani rusz.
Dziewczyny co do bolow i dysfunkcji nog. To jest absolutnie jeden z pierwszych objawow. W moim przypadku zmian, o ktorych dowiedzialam sie w rok pozniej. Bylo bezsensowne i bezpodstawne jak dla mnie pod owczas oslabienie nog szczegolnie w udach.
Ja jezdzaca na rolkach , rowerach, plywajaca - nagle zaczelam miec problemy z wejsciem po schodzach szczegolnie z obciazeniem. Nie czulam bolu ale wiedzialam, ze cos jest nie tak. I bylo!!!
Pozdrawiam i cmoki.
Co do tej ł - laski to w sumie szkoda... bo ostatno susza jakas.... hehhehee
-
Heheh ja mam tak z prawą nogą, zastanawiam się nad obcięciem czasem heheh, niestety czopki mi się kończą to i czasem Ibuprofen wezmę bo w de takie coś mi dali xd hah.
Heheheh czyt ł :D no przecież Ci laski nie zrobię :P
Ogólnie jest wiele takich piosenek, ale ja sobie wybieram dane wersy, które opisują uniwersalne sceny z życia, albo mogę je zinterpretować na własny użytek :))
http://www.youtube.com/watch?v=ZesYu-5Q8fI ja wiem, że nie musi się podobać bo to hip hop, ale ja jestem młoda i od dawna ten styl jest ze mną heheh :)
Ale jak chciałaś ninetka to proszę :P
Ja to Niederschsen :)
-
Witajcie Kochani :)
raczek0756 kochana, moze ten Twoj chirurg byl tak zjarany ze pacjentki mu sie po.....ly? Jak mu bedziesz te j....ca golic, to odemnie wsadz mu parasol do d....py!!!
Co za lajzy!!! Trzymaj sie kochana i gon tego gada gdzie popadnie!!!
ninetka, z tym parasolem...to tak chocbym siebie sama slyszala...ja tez kotwicze w dojczlandowie...
Wiecie co ja tez tu mam ciekawa opieke medyczna...w koncu dopuscilam sie "zdrady" i zrobilam termin gdzie indziej bo juz mnie dzisiaj krew jasna zalala...Obojetnie na co sie ostatnio skarze, to slysze ze to normalne przy tej pogodzie, ona tez tak mai z tym co przeszlam to i tak sie mam cudownie...noz jasny szlag by mogl mnie trafic...lewa noga juz mi tak dokucza, ze powaznie sie zastanawiam czy z siekierki nie skorzystac, wtedy pewnie sie za mnie zabiora...moge wziasc paracetamol ale na dlugo mi nie ulzy, oklady sobie rob...chyba nastepnym razem nie ugryze sie w jezyk i jej odpowiem ze raczej nie skorzystam z tych okladow bo musze stwierdzic ze jej juz chyba mozg zamrozily....
Milego wieczorku zycze :)
-
Acha!!! Kitek to swietny tekst daje pelne - 10 !!
Jesli muza jest rownie dobra /bo nie znam?/ podaj jesli laska Czyt. ł :)))
to naprawde duza rzecz.
Leeeece!!!
-
Witam Was wszystkich kochani!!!
Tak mozna - nina@hm.pl. Zapraszam :))) Kitek - obecnie jestem rzut beretem od Siegburga a to z kolei rzut drugim beretem od Kolonii. Raczek trzymaj sie kochana, a co do niemożliwe to podobno niemożliwe jest tylko otworzenie parasola w doopie :))) Pisze tu nie czesto ale Twoj los mi jakos wyjatkowo zapadl na serce. Chociaz wszystkie dziewczyny sa mi bliskie. To samo sie dzieje....
Lece zaraz bo mam obowiazki. Bede zagladac czesciej bo jak jestem w domu to czasu na lekarstwo. Caluje i pozdrawiam.
Oczywiscie jesli ktos oprocz zainteresowanych zechce do mnie pisac to prosze . Bedzie mi bardzo milo.
-
Witajcie Syrenki
Odebrałam dzisiaj TK po marcowej operacji , i się załamałam
Wyszło ,że dalej mam duży zbiornik 16 cm pod lewą kopułą przepony i w lewym płacie wątroby , tak jakby mi nie usuneli podczas operacji , ale to chyba niemozliwe
Zadzwoniłam juz do chirurga , który mnie operował , w niedziele ma dyzur na oddziale więc się wstepnie umówiłam na prywatną wizyte
A poza tym i tak mam w poniedziałek wizyte kontrolną , dość ,że markery nie spadły do normy ,to i ten zbiornik
Przy okazji odwiedzę Ewcię -Tonię 99 , zobaczę jak sie czuje
A chirurgowi chyba jajca obrywam ................oj chyba bedzie dzisiaj burza jakoś sino sie robi ...........BUZIOLE