Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Ja seriali nie oglądam, ale Kawkę znam z filmu "Jasne błękitne okna", w którym gra przyjaciółkę chorej na raka mózgu dziewczyny. W tej roli Joana Brodzik. Jak ktoś chce popłakać, polecam.
Nabiału nie spożywa się też przy antybiotykach, bo opóźnia wchłanianie, może chemię też?
I nie łączyć sera z chlebem, bo źle się wiąże. Tak mówi przyjaciółka mojej mamy - chemiczka. A w ogóle jest taka książka "Mleko -twój cichy zabójca". Więc z tym nabiałem to ostrożnie, on jest głównie dla osesków.
-
http://www.sklep.danwit.pl/ksiazki/119-nieznana-medycyna-julia-schopick.html
Polecam książke wszystkim właśnie ją zamawiam
-
Witam :-)
Elbe to juz mozesz kucyki wiazac i jeszcze jedna dobra wiadomosc o Kawce moze trzeba nam czesciej do fryzjera chodzic .Ja mysle ,ze wiele kobiet zyje z tym dlugie lata tylko tu nie pisza .:-)
igulinka40 przeczytakj ksiazke Krystyny Kofty tez miala ten typ raka pieknie to wszystko opisuje .:-)
Limarii to ,ze ci zaproponowali Taksol+carboplatyne to normalne jesli jest wznowa po 8 miesiacach to juz mozna pacjentce to podac tak jak pisalam to narazie najlepszy srodek lekarze tak uwazaja na calym swiecie :-)
Lezac w szpitalu w Elblagu jedna z pracownic mi powiedziala ,ze podczas leczenia nie jesc nabialu .
-
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=22543
-
Limarri-Kawka gra w serialu "Samo życie" na polsacie chyba,tak mi się przynajmniej wydaje,bo ja nie za bardzo serialowa jestem;) A ja prawie całe życie mieszkałam w P.Mamy tam z Tomaszem mieszkanie-nawet z widokiem na morze:) No właściwie na zatokę ale to praktycznie to samo.Do plaży 3min. piechotą.Teraz mieszkam u teściów pod Lublinem,nie znoszę tego miejsca,ale na razie nie mam innego wyjścia:(W każdym razie mieszkania nawet nie wynajęłam,bo ciągle mam nadzieję,że kiedyś tam wrócimy...Limarri,piszesz że w porę Cię nie zdiagnozowali.A objawy jakieś tego cholerstwa mialaś? Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia
-
Kasiorek - nic konkretnego nie znalazłam o tym kwasie alfa l. Podaj jakis link proszę.
-
Super, b.pozytywne Elba, aż sobie o niej poczytałam, kojarzę twarz, ale nie wiem z jakiego serialu... ;-)
Jasiu - dzis już na szczęscie wywaliłam całą złosc (szczeg. na lekarzy co nie wykryli kiedys na czas) i mam nadzieje, juz tylko pozytywnie dalej....Ale nie ukrywam,że jestem roztrzęsiona tym wszystkim. Wiesz, że mi TYLKO zaproponowali dokładnie to samo co rok temu....! Karbo+taxo w tych samych dawkach...chyba,żeby gada po jajeczkach posmyrać, nosz .....q
Kasiorek - dzis był Filet z łososia, ryż na żółto ( curry) i ogorek kiszony.
O kwasie alfa liponowym nie słyszałam,ale zaraz spr.
Kucja - kurcze no walczysz dalej, Powodzenia!!
igulinka - a na którą plażę miałas najbliżej ? ;-)
-
Wróciłam od fryzjera. Jakie ja mam dłuuuuugie włosy!!- jak mi fryzjerka wyprostowała, zachodzą na kark. Niestety, jutro pewnie powrót do Murzynka Bambo.
Ale nie o tym chciałam pisać. Siedząc pod farbą przeglądałam kolorowe czasopisma i natknęłam się na artykuł o Angelinie Joli, jaka to bohaterka, bo usunęła piersi...a przy okazji Polki, które też miały raka. Raka jajnika 20! lat temu miała Beata Kawka.
Tego nam było trzeba :))) tzn. takiego przykładu na życie PO raku!!!!
Ona potem miała jeszcze raka piersi, a wciąż żyje!!
Aż mnie się żyć zachciało:))))
-
Kucja faktycznie dziwne to ze zakonczyli leczenie, powinni dalej kontynuować albo teraz ponownie operacja. Ty idź do innego lekarza. Nie masz kontroli u chemików? Jeśli nie to idź do nich sama i domagaj się dalszego leczenia bo teraz to cię olali
-
Moje drogie,ja pochodzę znad samego morza-cudnie tam jest-tęsknię strasznie:( Teraz,w związku z chorobą męża mieszkam niedaleko Lublina.Tam też będę miała ewentualną operację.W poniedziałek jadę też właśnie do Lublina do prof.Czekierdowskiego na konsultację.Mam w Lublinie kuzynkę lekarkę,o wszystko ją wypytam i dam znać.Bo na razie sama nie wiem nic...Pozdrawiam