Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Witam serdecznie.
    Modlitwa i wiara czynią cuda .Codziennie zwracam się do św. Charbela,który uzdrowił wiele osób.
    Modlitwa do św. Charbela
    Święty Ojcze Charbelu, który wyrzekłeś się przyjemności światowych i żyłeś w pokorze i ukryciu w samotności eremu, a teraz przebywasz w chwale nieba, wstawiaj się za nami. Rozjaśnij nasze umysły i serca, utwierdź wiarę i wzmocnij wolę. Rozpal w nas miłość Boga i bliźniego. Pomagaj w wyborze dobra i unikania zła. Broń nas przed wrogami widzialnymi i niewidzialnymi i wspomagaj w naszej codzienności. Za Twoim wstawiennictwem wielu ludzi otrzymało od Boga dar uzdrowienia duszy i ciała, rozwiązania problemów w sytuacjach po ludzku beznadziejnych. Wejrzyj na nas z miłością, a jeżeli będzie to zgodne z wolą Bożą, uproś nam u Boga łaskę, o którą pokornie prosimy, a przede wszystkim pomagaj nam iść codziennie drogą świętości do życia wiecznego.
    Amen.
    Do krystyna
    Jesteś silną babeczką.Dasz radę.Trzymam kciuki.
    Pozdrawiam wszystkie walczące.
  • 11 lat temu
    ZAPAMIETAJ !!!!!
    Planuj tak ,abys mial zyc wiecznie ;-)
  • 11 lat temu
    Panie Jezu zawierzamy Ci nasz smutek i samotnosc .Wierzymy ,ze choc zdarzaja sie momenty ,w ktorych wydaje nam sie ,ze zostalismy sami ,ze nikt nas nie rozumie i nikt o nas nie pamieta to TY jestes przy nas i ogarniasz swoja nieskonczona miloscia ..........
  • 11 lat temu
    Dzien dobry :-))))

Dzień sie zbudzil, jasno wszędzie,
    jaki dzień ten dzisiaj będzie.
    Moc uśmiechu i radości
    niech u Ciebie dzisiaj gości.
    Wiec juz wstawaj nie spij przeciez,
    bo juz jasno jest na swiecie.

Widze ,ze poruszony jest temat Kory ,glosno sie zrobilo ,ale tak do konca nic nie wiadomo tak samo bylo z Ania Przybylska tak czy siak zycze im zdrowka ,a my zajmijmy sie soba -zdrowym odzywianiem ,oczyszczniem organizmu itd bo to jest nam bardzo potrzebne w walce z tym skorupiakiem .Zadbajmy o siebie :-))))

swicho692 -piekna modlitwa polecam kazdemu :-)
  • 11 lat temu
    Kora na zdjęciach w chustach, kapelusikach na głowie, to może w czasie chemii?
    Ale trudno sugerować się plotkarskimi czasopismami.
    Ale najbardziej rozwalają mnie te komentarze: najlepsi specjaliści..... pod fachową opieką na pewno wyzdrowieje.... dobrze się odżywia... jakby to wszystko miało jakiekolwiek znaczenie. Akurat w tych sprawach panuje równość. Tylko treść artykuły dziwnie infantylna się wydaje, jak się człowiek w tym temacie trochę orientuje.
  • 11 lat temu
    Kochani. Odmawiajcie Nowennę Pompejańką: http://pompejanska.rosemaria.pl/
    Dzięki tej modlitwie naprawdę dzieją się cuda!!! Poczytajcie na tej stronie świadectwa wielu osób chorych na nowotwory, ile cudownych uzdrowień. Sama modliłam się o uzdrowienie mojego brata z ciężkiej choroby mięśni, brat ledwo mógł się poruszać. Po skończeniu nowenny wszystkie problemy się skończyły. Módlcie się Nowenną Pompejańską , ta modlitwa daje spokój, wycisza i przede wszystkim daje nadzieje!!!!
  • 11 lat temu
    Rak jajnika Kory to jeszcze nic pewnego. Do prasy przedostała się wiadomość o guzie jajnika i operacji, ale nikt nie wie, czy ten guz to nowotwór złośliwy. Na temat chemioterapii - ani słowa.
  • 11 lat temu
    Dziś u nas smutno, ponuro, deszczowo. Chciałam napisać coś wesołego. Przypomniał mi się żart, który opowiedział ksiądz na góralskiej mszy sylwestrowej:

Do papieża przyszła delegacja producentów z prośbą:
    - Papieżu, damy 1 mln dolarów na kościół, ale prosimy, aby w modlitwie "Ojcze Nasz" po słowach "...chleba naszego powszedniego..." dodać: "i coca coli".
    - Nie panowie - odparł papież - to jest niemożliwe.
    Za tydzień delegacja znów puka do drzwi Watykanu, tym razem oferując 10 milionów. Papież znów jednak twierdzi, że to niemożliwe.
    Delegacja jest jednak niezmordowana i znowu zjawia się po tygodniu, oferując 100 milionów. I tym razem spotyka też ich odmowa. Producenci wychodzą, kiwając głowami:
    - Kurczę, ciekawe, ile dali mu piekarze ?

Na uroczystość ślubu pastor wybrał pieśń: "Miejcie, dzieci, bojaźń przed Bogiem".
    Zakrystian zapisał na tablicy numery zwrotek:
    "Miejcie dzieci
    przed ślubem 1-2,
    po ślubie 3-6".
  • 11 lat temu
    tez mnie ciekawi schemat leczenia Kory :D,- Elbe :)
  • 11 lat temu
    Krystyna57 - O! I to jest dobre podejście do sprawy! Ja też powiedziałam swoim bliskim, że będę się leczyć dopóty, dopóki lekarze chcą mnie leczyć.
    Jutro idę do szpitala na trzeci wlew.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat