Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Lilcia ja się cały czas zastanawiam, kto jedzie poza Tobą z forum? Jest jakiś plan tego spotkania? Na stronie gł. forum nie ma za wiele informacji. Czy poza byciem na forum są jakieś inne warunki wzięcia udziału w spotkaniu?
  • 10 lat temu
    teraz dopiero się zorientowałam, że wyjazd jest we wrześniu a nie w październiku. To już odpadam z listy
  • 10 lat temu
    Lena i jak decyzja? od nas jest już 8 osób które jadą na 100 procent, dziewczyny decydujcie się jeszcze! i piszcie zgłoszenie do mnie na liliana36@vp.pl podając swoje dane, dobrej nocy <3
  • 10 lat temu
    Miłka a może jak bys się czuła nieżle to dojedz do nas w piątek lub chociaż w sobote to do niedzieli trwa .Przepraszam ,ja nie wiem jakie to jest samopoczucie po ...chemii :(
  • 10 lat temu
    Lilcia bardzo chetnie wzięłabym udział w spotkaniu tym bardziej że mieszkam niecałe 100 km od Ciechocinka( a nigdy tam nie byłam) i chciałabym się z Wami spotkac porozmawiać uściskać Was wszystkie ale ja chemię odbieram w każdy czwartek i jak pozwolą wyniki to właśnie 18 września odbiorę ostatnią :D szkoda że spotkanie akurat tak przypada, może następnym razem ;( Pozdrawiam Was serdecznie i spokojnej nocki <3 Hesiu i Tiffany dajcie znać co u Was kochane???
  • 10 lat temu
    Lena - wyjazd 18-21 Ciechocinek, zagwarantowany jest nocleg i wyżywienie całodniowe pokryte przez fundację, na głównej stronie w watkach masz wielkimi literami napisane i tam są szczegóły, ja mam kontakt z sierotką, decyzja musi być szybka, zbieram dane do naszej listy uczestników :) liliana36@vp.pl
  • 10 lat temu
    Lilcia a jakie są warunki wyjazdu? Kto może jechać? Gdzie można poczytać o tym? Na głównej stronie nie mogę znaleźć.
  • 10 lat temu
    Odnośnie wyjazdu - turczynka, Lena , miłka, kucja, maria... co z wami kobietki? nie chcecie jechać??? byśmy się poznały i poszalały :P A nasze seniorki, które już nic nie piszą ale czytają? może byście się skusiły??? Miło by było was poznać :) To naprawdę niezwykła okazja!!!
  • 10 lat temu
    garcia a który to wlew? ja też mam 12, ale tylko avastin....będziesz 6 dni po...może być jeszcze ciężko, ale wszystko zależy jak ty to znosisz, ja zawsze miałam tydzień z głowy! W każdym razie super by było jakbyś pojechała, takie spotkania są nam potrzebne! tylko, że trzeba dać odpowiedź już!! Pięknej niedzieli kochane <3
  • 10 lat temu
    chętnie bym pojechała,ale biorę jeszcze chemie. Teraz mam 12 września i następna byłaby 10 października. Teoretycznie powinnam się pozbierać do tego czasu.No i pod warunkiem ,że nie przesunie mi się.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat