Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Oooo to super, ja jestem z Kielc, miałam intuicję pytając tu na forum :)))) Hurra hurra
Czuję się zaproszona, kamień spadł mi z serca.
Dogadamy się bliżej wyjazdy, mój mail blidka109@o2.pl
Teraz tylko załatwić wolne i wiuuuuu
-
Witam Was :)))
Ja jadę z koleżanką swoim samochodem z Buska-Zdroju. Jeśli którejś byłoby po drodze to mam wolne 3 miejsca. Mogę nawet trochę zboczyć z drogi.
A zatem - jeśli pasuje to jestem do dyspozycji:))
Wszystkiego najzdrowszego - Olusia:)))
-
Lena, a skąd Ty jedziesz? Masz dobry dojazd? Ja fatalny
-
Dziewczyny super, że jadę, a i sama bez koleżanki jednak.
pozdrawiam Was cieplutko:)
-
wysłałam, super że jadę:) Bardzo się cieszę że się z Wami spotkam:)
-
Imię Nazwisko i nr tel. dziewczyny podały jeszcze adresy, ja też, ale jak wolisz, przy meldowaniu będą sprawdzać dane, więc dowód trzeba będzie i tak okazać :)
-
Lenko Imieę i nazwisko ,tel do kontaktu :D
-
Lilcia co dokładnie wysłac?
-
Lenka, przeslij dane do sierotki na gg jak możesz, nr masz w jej profilu, lub jak nie przez gg, to moja poczta, podałam wczesniej :) Miłego wieczorka wszystkim zyczę :) <3
-
Krakusko witaj :D bedzie dobrze jedz podczas chemii dużo natki ,bardzo duzo.Bedziemy trzymać kciuki by się wszystko Tobie udało .Odpoczywaj dbaj o siebie i skrobnij jak bedzie juz po.OK? <3 :D