Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    garcia, ja nie mam tego skladnika w mojej polisie grupowej :( pojade do oddziału i się dowiem konkretnie co mi się nalezy z zakresu naszej polisy grupowej w obliczu mojej choroby i leczenia, czytam o tym wszystkim i np. pobyt na oiomie jest placony jak jestes minimum 48 godz. a ja byłam 1 dzień, u mnie w polisie uwzglednione jest, ze dostane 12,50 zl za dzien zwolnienia szpitalnego, ale wyczytałam, ze musisz być w szpitalu przynajmniej 14 dni a ja byłam 10 :/ hm, oni chyba z tymi szpitalami sie zmawiaja hehe, no nic dokładnie się dowiem w oddziale bo tak nie będę dukać! garcia, Ty zapewne masz to ujęte w swojej polisie...Dobranoc kochane <3
  • 10 lat temu
    http://www.pzu.pl/produkty/dodatkowe-grupowe-ubezpieczenie-na-wypadek-specjalistycznego-leczenia . Ja tez mam ubezpieczenie w PZU Dziś po chemii już jest ok,
  • 10 lat temu
    Lilcia o zasiłek chce się strać z opieki tak samo jak te 153 zł tez jest z opieki. garcia a jak samopoczucie po chemii?
  • 10 lat temu
    garcia, zaraz poszukamjakie mam te skłaniki w mojej polisie jeszcze raz, jesteś pewna, że to jest łączone z zachorowaniem na nowotwór?, ja jestem w pzu i składałam szkodę przez internet, w dwóch przypadkach co opisałam wyzej otrzymałam pieniązki a w trzecim przypadku juz nie czyli za operacje i uszczerbek miałam decyzje odmowna, gdyz moja polisa nie zawiera tej opcji - skladnika :/ no nic zaraz poszukam i moze złoże o to leczenie, dzieki garcia :)
  • 10 lat temu
    Lilcia ,składaj też za leczenie specjalistyczne , to też podlega .
  • 10 lat temu
    a jezeli chodzi o ubezpieczenie, to wszystko zależy jakie macie składniki opłacane w składce, ja do stałam za pobyt w szpitalu, i za zachorowanie na ciężką chorobe, ale za operacje i uszczerbek juz nie, bo nie mam tej opcji w polisie, mam grupowe ubezpieczenie, jedynie jezeli szkoda powstanie w wyniku wypadku przy pracy lub w dodze, chodzi o nieszczęsliwy wypadek operacje i uszczerbek...ech zagmatwane to wszystko, ale trzeba wszystko dokładnie wyczytac kobietki i starać się o swoje ;)
  • 10 lat temu
    tak, ja się pomyliłam. Doczytałam teraz na swoim orzeczeniu. Od dnia złożenia wniosku.... Ja składałam krótko po operacji i dlatego nie zauważyłam różnicy :)
  • 10 lat temu
    jestem zmieszana i lekko wstrząsnieta :D
  • 10 lat temu
    w momencie składania wniosku jest opinia lekarza i wszystkie papiery odnosnie leczenia i operacji, wątpie zeby mi zapłacili od lutego wtedy była moja operacja, wniosek składałam w lipcu i chyba od tej daty się liczy :/
  • 10 lat temu
    Lena a gdzie chcesz sie starać o ten zasiłek? w zus czy urzędzie miasta, ja mam z urzędu miasta, nic mi nie wiadomo zeby wnioskować do opieki społecznej - czy to o ten sam zasiłek? ten z urzędu miasta wynosi 153 zł ja jestem na zasiłku rehabilitacyjnym, a ten kto jest na rencie może ubiegac się o taki zasiłek z zus i chyba jest wiekszy wtedy, ale na pewno nie mozna pobierać dwóch...a garcia co masz na mysli, ze od momentu operacji płacą? z jakiego wniosku?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat