Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Miłka 100 lat w zdrowiu!!!!Wszystkiego najlepszego <3
-
Cześć Nana:) Nie wiem, może i neuropatia. Chemię skończyłam w Sylwestra. W każdym bądź razie czasem boli bardzo, czasami wcale a najbardziej wieczorem. Pomaga trochę rozruszanie. Nie wiem co jeszcze wymyślić. Pozdrowionka :)
-
Miłciu będzie dobrze... <3 Spokojnej nocy wszystkim.Ja jutro odbieram rtg płuc...
-
Witajcie wieczorkiem. Lilcia trzymaj się kochana <3
Ja nie mogę znaleźć sobie miejsca jutro usg piersi i boję się jak cholerka co to za nowa zmiana Boże żebym nie musiała znowu przechodzić przez piekło ;( z jednej strony drżę co powie lekarz a z drugiej iskierka nadziei że będzie dobrze jutro mam urodziny i przecież muszę usłyszeć dobrą informacje obym nie dostała nie chcianego prezentu urodzinowego :(
-
tatmag, trochę mało informacji. Kiedy zakończyłaś chemię? Jesteś pewna, że bolą Cię mięśnie? Gdzie, jak? Może to neuropatia...
-
Witam Wszystkich serdecznie:) Zaglądam tu od kilku dni. Leczę się od sierpnia zeszłego roku. Chemia, radykalna operacja czyli jak u większości z Was. Czy zna ktoś może dobry sposób na bóle mięśni? Byłabym naprawdę wdzięczna. POMACHANKO :D
-
Nana dziekuje, strasznie mi ulzylo po wczorejszym dniu, bo te trzy miesiace czekania czy to dziadowstwo sie wchlonie czy nie bylo okropne, a i tak nie chialo sie wchlonoc,skonczylo sie laparotomia ale na szczescie wszystko w porzadku jest jak sie okazuje
Nana, lilcia, czarowniaca11 i wszystkim pozostalym dziewczynom zycze wam z calego serca duzo zdrowia, i tak ogolnie wszystkiego dobrego.
Sciskam was wszystkie bardzo mono i dziekuje jeszcze raz za wsparcie jakie otrznalam od was. <3 <3 <3
-
Dziewczyny, właśnie wróciłam od specjalisty z Gdańska. Potwierdził, że zmiana jest jednak na wątrobie, a nie na otrzewnej. Operacji nie będzie. Dostałam skierowanie na termoablację wątroby. Ustalony termin przyjęcia do szpitala to 10 kwietnia, ale nie w Gdańsku, tylko w Grudziądzu.
-
Merlin, gratuluję z całego serca i cieszę się razem z Tobą! Zwolnienie możesz jeszcze sobie przedłużyć, wcale nie musi to być ginekolog. Pójdź do swojej rodzinnej i powiedz co i jak. Z pewnością nie będzie z tym problemu. Najlepiej zrób to w ostatnim dniu zwolnienia, żeby nie było przerwy.
-
Zrobiłam rtg płuc.W poniedziałek wynik.Ależ pogoda ciemność mgła i deszcz...