Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Lilcia pomodlę się za Ciebie .U mnie śnieg sypie.No wierzyć się nie chce.... <3
-
dziewczyny jestescie kochane, bardzo Wam dziękuję za życzenia mam nadzieję że wszystkie się spełnią. Wróciłam do domu po usg nie ma nic niepokojącego wszystko jest dobrze poprosiłam lekarza robiącego usg żeby sprawdził w systemie czy jest już wynik mammografii czwartkowej , sprawdził i też jest ok. Cieszę się :D super prezent urodzinowy ;)
Lilcia bedę się modlić w Twojej intencji i pozostałych dziewczyn. Pozdrawiam cieplutko w ten wietrzny deszczowy dzień <3
-
Milka wszystkiego najlepszego kochana, a przede wszystkim Zdrowka! <3 <3<3
-
Dziękuję kochane za wsparcie! Jestem w sali dwuuosobowej z panią, która 12 lat walczy, jutro będzie jej 8 operacja, miała 30 lat jak zachorowała... Przede mną jeszcze rtg płuc i wywiad z Panem snem i na wieczór lewatywa, a jutro od rana zabiegi, nie wiem która pierwsza pójdzie, chciałabym ja, bo nerwy siadają i boli wszystko.. Buziaki i proszę o modlitwę na jutro <3 <3<3
-
Dziewczyny melduję że w rtg czysto.
-
Miłka, wszystkiego co najlepsze i niech nic nie pokrzyżuje planów na najbliższy 70 lat / nam na życiu nie zależy możemy żyć i 150 lat :P/,
Lilciu, jesteśmy z tobą, musi się udać,
ja odebrałam dzisiaj marker, na szczęście dobry, ale ten strach na kilka dni przed jest okropny,
pozdrawiam i buziaczki dla wszystkich
-
Lilciu kochana, wracaj do nas szybciutko pełna nadziei i wiary w nadchodzącą przyszłość.Powodzenia, wszystkie trzymamy kciuki za udaną operację <3 Odezwij się do nas jak najszybciej <3 <3 <3
-
Nana - Grudziądz fajny szpital. Mały, ale bardzo specjalistyczny. Będzie Ci tam dobrze :)
Miłka - najlepszego! ZDROWIA!
Lilcia - trzymam kciuki za jutrzejszą operację <3
-
Sto lat Miłce, która ma urodziny:) i sto lat Wam wszystkim, które urodzin dziś nie macie:). Niech nam się uda wyrwać macki raczysku. Miłego dnia:)
-
Miłko - moc najserdeczniejszych życzeń kochana - nie będę oryginalna: ZDROWIA, ZDROWIA, ZDROWIA......a także spełnienia marzeń:)))) Buziaki:))
Miłka i Czarownica - trzymam kciuki za wyniki i czekam na wiadomości:)))
Liluś - trzymaj się kochanie i wracaj szybciutko do domku - jutro będę z Tobą:)) Powodzenia:))