Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Lilciu 500tka jest dla Ciebie.Pewnie siedzisz sobie teraz gdzieś tam wysoko i machasz do nas ręką <3 Kobietki pogoda piękna więc "na traktory"!!!!A mniej poważnie to zarządzam dzisiaj dzień relaksu jak kto woli choć najlepej czynnie.Poorać na działce lub też przebiec trasę maratonu ;).No a tak jeszcze mniej poważnie to szkoda dnia i zachęcam jak kto może do ruchu na powietrzu <3Miłej soboty <3 <3 <3
-
Dziewczyny 500 stona !!!!!
Zaczynałam od około 350...ależ to zleciało...
Chciałabym tę rocznicę naszej strony zadedykować Lilci.. Pamiętam jak się cieszyła na 400-setną stonę...
Lilciu pamiętamy o Tobie
<3 <3 <3
-
Macie rację dziewczyny. Mam wizytę u neurologa wiec zapytam. Czarownico ja mialam ostatnio robionne Tk głowy bo szumi mi w głowie i to bez alkocholu hahahaha. Na szczęście mam w głowie pusto. :-D :P
-
Wasze zdrowie, dziewczyny! Piję herbatką z pigwą. Każdej wieeeelu lat, do późnej starości, doczekania wnuków i prawnuków!
-
Aldi gratuluję <3 fajny masz nick na mnie niektórzy znajomi mówią Aldi taki skrót od mojego imienia :D
-
pozdrawiam wszystkie dziewczyny jak zaczynałam tu pisać było ok 40 stron .w czerwcu 4 rocznica operacji póki co wszystko jest ok walczcie dziewczyny dzielnie wszystko będzie ok
-
Z okazji 500 stronki zycze Wam kochane duzo zdrówka optymizmu <3 <3 <3 <3 <3
-
Czarownico, uśmiałam się z tej Twojej głowy. Mnie wiele rzeczy przechodzi tuż przed wizytą u lekarza. Pomaga samo postanowienie o wizycie. Według mnie - lepszy w tej sytuacji psychiatra, niż onkolog.
-
No i się upisałam i wszystko zniknęło.Czas zatem na świętowanie 500tki.Wznieśmy toast czym kto może za zdrowie nasze i dalsze 100000000stron w tym samym gronie.Swoją drogą niezły z nas babeczki "pakiet onkologiczny" ;)Ja byłam dzisiaj na rezonansie głowy.Technik stwierdził że niczego szczególnego nie zauważył ale też czymś tam był podobno zajęty więc info niepewne do końca.Do czego to doszło.Człowiek się cieszy ,że ma nieszczególnie we łbie.No wyniki za tydzień oby się potwierdziło.W każdym razie po rezonansie zawrotów brak.Psychiatro będziesz miał nową fankę he he!!!
-
Nana faktycznie już pięćset stron gdy pierwszy raz zajrzałam na forum to dziewczyny zbierały się świętować 300 stronę. Jak ten czas szybko leci. Dziewczyny z okazji 500 strony zdrówko zieloną herbatą <3